HomeFootball FactoryInterviews Football FactoryRocky Poulina: ,,Een geflatteerde nederlaag."

Rocky Poulina: ,,Een geflatteerde nederlaag.”

-

Een bekend fenomeen is bij Football Factory de afgelopen wedstrijden: “het breekpunt”. Zowel in de wedstrijd tegen VVSB (speelronde 2) als in de wedstrijd DWO (speelronde 3) bleek er een punt in de wedstrijd te zijn, waarbij de ploeg inzakt.

Ook afgelopen zaterdag was dit het geval tegen Oosterheem. Op voorhand wisten de Leidenaren dat ze het lastig gingen krijgen tegen deze tegenstander. Daarom moest de thuisploeg zich de eerste helft vooral bezighouden met het voorkomen van doelpunten. Dat deed de jongste Leidse club op een redelijke wijze, alleen een benutte penalty wist te voorkomen dat er met een gelijke stand de rust werd gehaald.

Ook na rust wist Football Factory zich goed te verweren tegen gevaarlijke aanvallen. Zelf kwam het ook nog tot kleine kansjes, maar midden in de tweede helft kwam “het breekpunt’’. De 0-2 viel en daarna ging het heel snel met de score.

Volgens routinier Rocky Poulina zat er na die goal geen spirit meer in. ,,In de eerste helft stonden we positioneel goed, maar we moesten ons beperken tot verdedigen doordat we er zelf vaak niet goed uitkwamen. Na die 0-2 zie je dat er geen strijd meer geleverd wordt en dat er niet meer voor elke bal gestreden wordt. Helaas loopt het dan uit op een geflatteerde nederlaag van 0-5, maar in principe hebben we het Oosterheem voornamelijk de eerste helft knap lastig gemaakt; ze kwamen moeilijk door onze verdediging heen. Als ploeg weten we nu dat we de lastigste ploegen gehad hebben. Aankomende weken spelen we tegen wat mindere ploegen en dan hopen we de punten te pakken. Ik hoop dat we binnenkort een beetje een vaste groep spelers hebben, die zowel veel speelt als traint. We missen gewoon vaak mensen op trainingen en in wedstrijden. Hierdoor wordt het moeilijk om een goed ingespeelde ploeg te creëren. We zullen dan ook moeten afwachten wat de aankomende wedstrijden voor resultaat gaan geven.’’

Volgende week wacht Football Factory de volgende opponent. Een Leidse derby staat dan op het programma, want het speelt dan uit bij Leidsche Boys, dat won bij SVOW.