donderdag, april 25, 2024
HomeVijfde klasseLSVV'70Wim Mugge: ,,Slechtste wedstrijd in vijf jaar tijd’’

Wim Mugge: ,,Slechtste wedstrijd in vijf jaar tijd’’

-

artikel image_LSVV_2Na de afdroging van vorige week in Den Haag bij Houtwijk (6-0) wist LSVV’70 afgelopen zaterdag als enige Leidse club in de derde klasse de winst te pakken. In een slechte wedstrijd -waarin LSVV in het geheel de minst slechte ploeg was- leek de wedstrijd al vóór rust beslist te zijn na goals van Stijn Kalsbeek en Peter van Diggele (na een voorzet van Rick van Benten). Direct na rust was het echter VCS dat de aansluitingstreffer maakte.

Het duel in Leiden begon een halfuur later omdat de scheidsrechter van dienst van mening was dat de kalklijnen niet duidelijk zichtbaar waren. Om even voor 17 uur klonk daardoor het laatste fluitsignaal en kon de wedstrijd niet langer pijn doen aan de ogen.

LSVV-trainer Wim Mugge was na afloop van de wedstrijd blij met de drie punten, maar zeer ontevreden over het spel van zijn ploeg: ,,Bij rust stonden we weliswaar op een 2-0 voorsprong, maar we voetbalden erg slecht. In de rust en ook na de wedstrijd was er flinke kritiek binnen de ploeg. We wilden gelijk na rust het derde doelpunt maken om de wedstrijd te beslissen. Helaas kregen we de 2-1 tegen via een bal die met wat geluk in de kruising belandde. Vervolgens weet je dat het billenknijpen gaat worden. Toch kregen we nog een aantal honderdprocent kansen, waarbij zelfs voor open goal werd gemist. Gelukkig werden er achterin nauwelijks kansen weggegeven, waardoor de voorsprong niet meer in gevaar kwam.”

Andermaal Mugge: ,,Misschien waren de jongens allemaal wat gespannen voor deze wedstrijd. Iedereen wist dat we deze wedstrijd moesten winnen, omdat VCS de laatste positie bezet; dan komt er toch druk op te staan. Bovendien was het vertrouwen ook wel aangetast na de zeperd vorige week tegen Houtwijk.”

Overigens miste LSVV’70 in deze wedstrijd een belangrijke speler in de persoon van Alphert Christina. Aanspeelpunt en doelptenmaker bij de studentenploeg. ,,Daarom was ik genoodzaakt om Stijn Kalsbeek in de spits te zetten, waardoor we nog steeds ‘de oorlog’ konden voeren voorin.” Freek Jansen, steunpilaar en hondstrouw aan LSVV’70, sprak zelfs van de ‘slechtste wedstrijd ooit van LSVV’70’.

Over twee weken speelt LSVV een uitduel in Monster, tegen de ploeg die afgelopen zaterdag zelf de ‘Monsterse derby’ verloor tegen Polanen en eerder een 1-4 overwinning behaalde bij Lugdunum.