HomeVierde klasseMeerburgJonas Farih: ,,Barry Verboon sleepte ons er doorheen’’

Jonas Farih: ,,Barry Verboon sleepte ons er doorheen’’

-

Meerburg hield zondag de punten in eigen huis door een nipte overwinning op Foreholte. De thuisploeg kwam na twintig minuten spelen wel op achterstand uit een corner, maar de Zoeterwoudenaren knokten zich nog in de eerste helft terug. De gelijkmaker werd gemaakt door Barry Verboon. Even later was het wederom Verboon, die -na een prachtige solo- de ruststand op 2-1 bracht.

Na de rust was het voetballend niet van een hoogstaand niveau, zag ook de geblesseerde Meerburger Jonas Farih. Hij staat een tijd buitenspel, nadat hij vorige week in het duel met Alkmania zijn enkelbanden scheurde. Farih: ,,We probeerden de wedstrijd te veel te controleren. Dat lukte wel, maar desondanks moesten we de voorsprong vergroten. Foreholte probeerde de tweede helft meer druk naar voren te geven, maar echt grote kansen kregen ze niet. De voorsprong kwam daardoor niet meer in gevaar. Door deze overwinning staan we er nu goed voor op de ranglijst, ondanks veel geblesseerden, waaronder twee verdedigers, één aanvaller en ikzelf. Gelukkig konden we -door de vrij brede selectie- de ploeg aanvullen met een aantal spelers van het tweede. Volgende week sluiten een paar van de geblesseerde jongens weer aan bij de selectie.’’

Aankomend weekend is Moordrecht de tegenstander, die met 2-0 ten onder gingen tegen Voorschoten ’97. Meerburg hoopt dan uit bij de nummer twee van onderen weer op volle oorlogssterkte te zijn.