vrijdag, april 19, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgAlles of niets voor RCL en Roodenburg (zo)

Alles of niets voor RCL en Roodenburg (zo)

-

voorbeschouwing167x60RCL en de zondagtak van Roodenburg staan pal voor een allesbeslissend Pinksterweekend voor promotie naar respectievelijk de eerste en de derde klasse.

RCL, dat vorig seizoen al eerder sneuvelde in de nacompetitie, verdedigt een 1-0 voorsprong tegen Gouda. Afgelopen zaterdag tekende spits Thom Wijnalda voor het enige doelpunt. RCL kreeg ook kans op meer, maar Gouda liet ook een paar keer de tanden zien. Bij een verschil van één doelpunt in het voordeel van de ploeg van Cor den Daas zullen strafschoppen de beslissing moeten brengen.

 

Dominique van Duijn, doelman van Strijen, stopte vorig seizoen een penalty van Wijnalda. Johan Koot, Joeri van der Voort en Nick Permanand schoten wel raak, maar Strijen faalde geen enkele keer. Het betekende dat RCL stationair in de tweede klasse moest blijven.

 

RCL is er nu veel dichterbij en lijkt in het voordeel tegen Gouda. Niet enkel door de neergezette uitslag, maar ook op basis van de aanwezige kwaliteiten.

Gelijk aan de reguliere competitie vertoont RCL in de nacompetitie wederom weinig scheuren in de defensie. In de drie gespeelde nacompetitieduels kreeg het daarnaast voldoende kansen om de tegenstander tegen het canvas te werken.

 

Volgens de laatste berichten is de formatie van Frank Bloemheuvel fit, hoewel de pijntjes links en rechts nog wel weg gemasseerd dienen te worden. In het thuisduel ontbrak Nick Permanand nog. De snelle rechtsbuiten viel wel even in, maar liet na het duel weten vrijwel zeker van de partij te kunnen zijn.

 

Op het terrein van RKDEO in Nootdorp komt Roodenburg maandag, 2e pinksterdag, aan bod. Voor de blauwzwarten staan er niet minder dan drie duels op het menu. Via een toernooivorm moet alsnog promotie worden afgedwongen. De winnaars van twee poules zullen alsnog aansluiten bij ploegen als Meerburg en Hoekpolder, die al promoveerden naar de derde klasse.

 

Nouri Essaoui noemt de ontknoping ‘bizar’ en weet ook niet zo goed wat te verwachten. Loting heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat Roodenburg uitkomt in een poule met Graaf Willem II Vac (Wassenaar), Nicolaas Boys (Nieuwveen) en ASW (Waddinxveen). Alle ploegen spelen tegen elkaar in wedstrijdjes van twee keer twintig minuten. In de andere poule, op het complex van vv Binnenmaas, strijden Gouderak, RVC’33 (Reeuwijk), FC Maense (Rotterdam), DRGS (Schiedam) en de winnaar van Slikkerveer en Transvalia (Rotterdam) om één plaats naar de derde klasse.

 

,,Het is nog niet duidelijk hoeveel tijd er tussen de wedstrijden zit. Wel begreep ik dat alle ploegen tegelijkertijd in actie komen. Dus er wordt gespeeld op twee velden naast elkaar. Het zal een slijtageslag worden. Gelukkig lijkt het niet al te warm te worden. De fitste ploeg zal vermoedelijk overleven. Graaf Willem kennen we uit de competitie. In dat duel hebben we prima kansen. Van Nicolaas Boys weten we iets meer. Zij hanteren de lange bal. Weinig nieuws onder de zon, want zo spelen veel ploegen in de vierde klasse. Dat is zeker niet denigrerend bedoeld, maar op feiten gebaseerd.

ASW zal vast een aardige ploeg hebben, want zij zijn hoog geëindigd en scoren erg makkelijk.”

 

Bij Roodenburg zal Faisal Bounif kunnen spelen ondanks zijn twee gele kaarten tegen Hoekpolder vorige week. Zaki Bounif is afwezig vanwege vakantie, terwijl Mustapha Amghar ontbreekt vanwege een schorsing.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read