HomeVierde klasseRoodenburgRamon Paardenkooper: ,,Ik moest zelf op de goal staan”

Ramon Paardenkooper: ,,Ik moest zelf op de goal staan”

-

Met veel afwezigen bij beide ploegen ging GOL Sport zondagmiddag in eigen huis met een 3-2 zege aan de haal in de Leidse derby tegen Roodenburg.

In het eerste kwartier kwam Roodenburg op voorsprong via een knappe goal van Mohammed Sabeg. Na de 0-1 was GOL de ploeg die het spel maakte en zij kwamen dan ook op 1-1 via Mehmet. Vlak daarna was het weer Mehmet die wist te scoren na een verdedigingsfout aan de kant van Roodenburg.

Trainer Ramon Paardekooper vond het ook niet verwonderlijk: ,,We hebben een paar jonge spelers bij de selectie mede door afwezigen. De rechtsback van ons is eigenlijk nog een A-junior. Bijna alle goals waren verdedigingsfouten. Bovendien moest ik zelf op de goal staan, omdat de keepers van het eerste geblesseerd waren en de keeper van het derde ook niet beschikbaar was. Maar dat mag allemaal geen excuus zijn voor de nederlaag. Wim Filippo heeft zijn elftal gewoon erg goed neergezet. Hij wist dat voetbal over de grond moeilijk was, waardoor zijn ploeg de lange bal ging spelen op de sterke spits. Wat ik mijn jongens wel kan verwijten, is dat ze de kansen hadden moeten afmaken. Een aanvaller van ons wist zelfs een bal voor open goal niet af te ronden. Ik wil gewoon dat mijn elftal zakelijker gaat spelen, want sommige jongens willen het allemaal iets te mooi doen. Daar moeten wij aan werken.”

Nadat Roodenburg veel kansen had gemist, zette Engin diep in de tweede helft de 3-1 op het scorebord. Na die goal moest de ploeg op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook. Zeven minuten voor tijd kreeg de ploeg een penalty, die benut werd door Brahim Lakhal.

Volgens trainer Wim Fillippo was het nog even billen knijpen in de resterende tien minuten. ,,Het was vervelend dat Roodenburg de 3-2 maakte, want daardoor kregen wij het nog lastiger om de voorsprong te behouden. Over de eerste helft ben ik erg tevreden. De opbouw van achteruit bij ons was erg goed verzorgd. In het tweede bedrijf werd het allemaal wat minder en kregen zij meer kansen. Dat kwam misschien ook wel doordat mijn spelers met wat pijntjes speelden. Daarnaast miste ik de laatste man en de rechtsbuiten.”

Volgende week staat er weer een Leidse derby op het programma. Roodenburg neemt het dan op tegen Leidsche Boys en GOL Sport speelt een uitwedstrijd in Stompwijk.

door: Tom Mentink