dinsdag, april 23, 2024
HomeRoodenburgInterviews RoodenburgRoodenburg erkent meerdere in HVC'10

Roodenburg erkent meerdere in HVC’10

-

artikel image_Roodenburg_1Roodenburg heeft afgelopen zaterdag een ruime nederlaag geleden. De Leidenaren verloren met 3-0 op bezoek bij HVC’10 in Hoek van Holland. Het eerste half uur kon de ploeg zich nog goed verweren tegen HVC, al kwam het een mannetje tekort op het middenveld. Daarna ging het echter snel met de doelpunten.

In de 35ste minuut zorgde de thuisploeg voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Op dat moment moest Roodenburg er voor gaan en werd er besloten één op één te gaan spelen. Hoewel Roodenburg meer druk zette, kwam er tegelijkertijd meer ruimte voor HVC, waardoor de 2-0 en 3-0 nog vóór rust vielen.

Een terechte uitslag volgens Roodenburg-speler Hendrik Boelee: ,,Het is jammer dat we geen eenheid vormden vandaag. Wat HVC wel heeft, hebben wij soms niet. De ene keer willen we wel voor elkaar vechten en de andere keer weer niet. We zijn daarin gewoon niet constant genoeg. Bovendien hebben we weinig kansen gecreëerd in de hele wedstrijd. In de tweede helft merk je gewoon dat HVC de voorsprong veilig wil stellen en gaat counteren. Daardoor konden wij ook niet heel veel meer creëren. Onze doelstelling is om in de middenmoot te eindigen, maar tegen ploegen als HVC’10 hoop je gewoon te stunten.’’

Trainer Patrick Kamperveen: ,,Dit was tot nu toe de beste tegenstander en wellicht ook de grootste kampioenskandidaat. Zij hebben spelers weten te strikken van Westlandia-zondag, ‘s- Gravenzande en Feyenoord. Dus dan staat er wel wat. Een kansloze nederlaag al met al, maar waar ik wel vrede mee kan hebben. In de tweede helft hebben we hen in elk geval verder kunnen tegenhouden, dus dat was van onze kant positief.” De oefenmeester van de formatie uit Leiden-Noord was van mening dat zijn ploeg in de eerste helft tureluurs was gespeeld.

Volgende week spelen de Roodenburgers thuis op Sportpark Noord tegen de op één na laatste in de rangschikking: LYRA. Kamperveen: ,,We moeten de nederlaag maar zo snel mogelijk vergeten. Ik heb begrepen dat LYRA, vorig seizoen nog titelkandidaat, grotendeels uit elkaar is gevallen. Los van die wetenschap moeten we ons herstellen en zorgen dat we de aansluiting houden bij de middengroep. Overigens is het wel klasse te merken dat jongens uit het tweede ook stonden te kijken bij ons. Het zegt veel over deze selectie. We doen het met elkaar en daarin heeft Roodenburg grote stappen gemaakt.”