HomeRoodenburgInterviews RoodenburgVictor Leonora spreekt van raadsel bij Roodenburg (incl foto's)

Victor Leonora spreekt van raadsel bij Roodenburg (incl foto’s)

-

nabeschouwing167x60In de eerste fase van het duel perfect spelen, op voorsprong komen en kansen krijgen op meer. Daarna de wedstrijd uit handen geven en zien dat de tegenstander, Forum Sport, zes keer scoorde. Het overkwam Roodenburg. Victor Leonora en Patrick Kamperveen hadden wel een idee hoe de kentering kon plaatsvinden.

Roodenburg leek een overtuigende uitslag te gaan neerzetten tegen Forum Sport, maar na de 2-0 verzuimde de ploeg van Patrick Kamperveen verder afstand te nemen. De Voorburgers roken daarna bloed en de wedstrijd kantelde in het voordeel van de gasten.

Kamperveen: ,,In het eerste halfuur deelde wij de lakens uit en moet je uitlopen naar een veilige marge. In tegenstelling tot een aantal voorgaande duels kregen we nu wel kansen in overvloed, maar helaas deden wij er te weinig mee.”

Erwin Verkuylen opende de score, na goed voorbereidend werk van Wesley Lancel. Uit een vrije trap scoorde de spits zelf de 2-0. Voor de pauze was de stand echter alweer in balans. ,,Daarna verliezen we het op basis van een aantal individuele kwaliteiten die Forum Sport op de mat wist te leggen. Zij hebben een spits, linksbuiten en middelste middenvelder die uitstijgen boven de tweede klasse. Als we echter zó spelen als in de eerste dertig minuten dan gaan diverse ploegen het niet redden tegen ons”, sprak Kamperveen zelfverzekerd. Lancel scoorde de derde treffer namens Roodenburg.

Victor Leonora begreep na afloop niet waarom de spelers van Roodenburg buiten het veld een team vormen en binnen het veld bij tegenslagen het koppie laten hangen.

,,Het was echt goed van onze kant in het eerste gedeelte van de eerste helft. We speelden over het gehele veld 1 op 1 en hadden veelvuldig balbezit. We lieten Forum Sport niet opbouwen en we konden ze vastzetten op hun eigen helft. Na onze 2-0 gingen zij opeens meer druk zetten en bleef er weinig over van onze voortvarende start. Sommige spelers wisten het bij ons niet meer en de rust in de ploeg keerde bij hen juist terug.”

Halverwege was er op zich nog niets aan de hand voor de gastheren, maar in de tweede helft gaf Forum Sport gas bij. ,,Bij ons was alle scherpte weg. Hun nummer tien is een geweldige voetballer, maar hij kreeg ook veel te veel ruimte. Na de 2-3 werd het verschil snel opgevoerd naar twee doelpunten en was het over en sluiten voor ons. Doodzonde, want na onze 2-0 hebben we grote kansen gehad om hen kansloos te laten.”

Roodenburg staat er ondertussen niet al te rooskleurig voor met zeven punten uit negen duels. Voor Leonora geenszins reden om de handdoek te werpen. ,,Na weken droog te hebben gestaan, hebben we in elk geval weer drie treffers gemaakt en dat is op zich hoopgevend. We moeten er enkel voor zorgen dat we in de volgende wedstrijd niet twintig minuten, maar negentig minuten moeten gaan. Het is jammer dat we een aantal spelers hebben die niet goed in hun vel steken, maar er zit op zeker voldoende voetbal in bij ons. Daarmee moeten we de komende weken uit de onderste regionen kunnen komen. Ik vind ook dat de trainingen alleen maar leuker worden en dat we echt een hecht team hebben. Toch moeten we het op kunnen brengen om nog meer voor elkaar te knokken. Dat is niet altijd het geval bij ons en dat zal absoluut moeten verbeteren. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons dan wegspelen bij de ploegen die nu in onze buurt staan. Eigenlijk is het voor mij een raadsel dat alle ingredienten aanwezig zijn, maar dat de vonk niet altijd overslaat.”

Modeco-Art was bij de wedstrijd aanwezig om foto’s te maken. Zie deze link voor enkele mooie actiefoto’s.