vrijdag, april 19, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgPaardenkooper: ,,Een wedstrijd met twee verschillende gezichten’’

Paardenkooper: ,,Een wedstrijd met twee verschillende gezichten’’

-

artikel image_Roodenburg_2Een wedstrijd met vier doelpunten verschil verliezen is bijna altijd terecht; daarover zullen de meningen doorgaans niet veel verschillen. Dit was echter niet het geval afgelopen zondag in het duel tussen Roodenburg en Van Nispen. Althans, zeker niet in de ogen van de trainer van de Leidenaren.

Op Sportpark Noord verloren de Leidenaren dan wel – na een wat matige tweede helft – op eigen veld met 1-5, maar de ploeg werd in de eerste helft twee strafschoppen onthouden door de scheidsrechter. Bovendien mochten twee veldspelers van Van Nispen, die ieder verantwoordelijk waren voor overtredingen binnen het strafschopgebied van geluk spreken dat zij mochten blijven staan. Indien de scheidsrechter namelijk de twee penalty’s had gegeven, zouden beide spelers direct de gang naar de douches hebben moeten maken.

Roodenburg-trainer Ramon Paardenkooper baalde er behoorlijk van dat zijn ploeg twee pingels werd onthouden.
,,Ach ja, je doet er niets aan. Maar het is niet te geloven dat hij de overtredingen niet zag; die jongens werden tot tweemaal toe naar beneden getrokken in het strafschopgebied. Erg jammer; de scheidsrechter liep naar mijn mening alleen maar te marchanderen en gaf bovendien een behoorlijk aantal gele kaarten aan onze kant. Wat ik mijn eigen ploeg kan verwijten is dat we in het eerste halfuur het verschil niet hebben kunnen maken in doelpunten. Vóór rust nog bracht Van Nispen de stand op 1-2 en dan moet je wat proberen in de tweede helft, maar jammer genoeg komen we niet goed uit de kleedkamers en scoren zij de 1-3. Daarna loopt het verschil nog uit, maar die 1-5 is eigenlijk een geflatteerde uitslag. Overigens moet ik wel een compliment maken aan een goed voetballende tegenstander.’’

De enige doelpuntenmaker aan de kant van Roodenburg was de 19-jarige aanvaller Youssef Harroui, die vroeg in de eerste helft de score wist te openen en daarmee zijn derde doelpunt van het seizoen maakte.
Aankomende zaterdag staat er voor Roodenburg een belangrijk uitduel op het programma tegen Kickers ’69.

De plaatselijke voetbalclub uit Leimuiden bezet op dit moment met twee punten de 12e plaats, terwijl Roodenburg vier punten meer heeft binnengehaald dan de volgende, tot dusverre zwaar teleurstellende, tegenstander.