vrijdag, maart 29, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgPenaltykiller gelooft in goede afloop

Penaltykiller gelooft in goede afloop

-

Pal nadat hij FC Twente in de Kuip zag winnen na verlenging van Ajax in de bekerstrijd sprak onze redactie met Mario van der Pluym, doelman van het weer opgeleefde Roodenburg.

De blauwzwarten leken af te stevenen op rechtstreekse degradatie uit de pas verworven tweede klasse, maar met nog één speelronde te gaan kan Roodenburg zich ‘gewoon’veilig spelen. Mede dankzij de inbreng van de 27-jarige doelman.

,,Ik pakte inderdaad een strafschop en daarna plukte ik nog een bal uit de bovenhoek. Voor een keeper genieten natuurlijk. Nog mooier was dat ‘Bokkie’ ons meteen naar 1-2 wist te spelen. Een verschil van dag en nacht dus en ik ben blij dat ik wat kon betekenen voor Roodenburg in die fase van de wedstrijd.

Roodenburg won uiteindelijk met 2-3 bij Soccer Boys, waardoor een zege op Haaglandia in het tweede weekend van mei voldoende zou zijn voor handhaving. Van der Pluym blijft evenwel waakzaam.

,,Het is jammer dat RAS won van LYRA voor ons. Zij zijn nu veilig en hoeven niet meer zo nodig tegen DSVP. Soccer Boys gaat naar Oegstgeest en dat speelt nergens meer om. Dus we zullen zelf volle bak moeten spelen tegen Haaglandia. Maar goed, we hebben met niets of niemand te maken als we zelf winnen. Ik wil dit seizoen afsluiten met opgeheven hoofd.”

De ploeg uit Leiden-Noord speelt met Robin Ravensbergen, maar zonder steunpilaar Patrick Heijmans in het laatste thuisduel. ,,Tja, Robin komt net terug van een schorsing en Patrick pakte juist een gele kaart tegen Soccer Boys. Jammer, maar schorsingen horen er nu eenmaal bij. We zullen alles op alles zetten voor een goede afloop. Die nacompetitie is ronduit zwaar en daar heb ik eigenlijk ook geen zin meer in. Thuis lukte het tot nu toe niet echt, maar dat gaan we nu doorbreken. Net op tijd wat mij betreft.”

Waar de doelman volgend seizoen speelt, is nog onduidelijk. ,,Ik keep ook in de zaal en daarin kan ik hogerop. Dat betekent dat ik maar één keer kan trainen op het veld. Ik vind dat nu even niet zo belangrijk. Roodenburg moet zich eerst handhaven. Het is het enige belang voor mij voor het moment. Daarna zien we wel weer verder. Als Roodenburg erin blijft en Ajax de titel pakt, heb ik volgend weekend in elk geval reden om te feesten.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read