Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Roodenburg kan weer even ademhalen

Catsanddogs artikel
ALV artikelbanner

Leiden – Roodenburg heeft zich 2e Paasdag hersteld van de dure nederlaag tegen Zevenhoven. In eigen huis werd afgerekend met het reeds gedegradeerde Polanen (5-3). Opluchting alom bij het elftal van Marcel van der Burg. Door de zege heeft men handhaving in de tweede klasse C deels weer in eigen hand.

Waakzaamheid blijft echter geboden. Over twee weken is de volgende wedstrijd op leven en dood tegen mede-degradatiekandidaat Soccer Boys.   

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Voorthuijzen artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Sport2000 artikelbanner

De bezoekers uit Monster bleek een taaie opponent voor de Roodenburgers. Volgens Marcel van Burg had de wedstrijd al veel eerder beslist moeten worden. ‘Eigenlijk hadden we bij rust al een 5-0 moeten hebben. Bovendien miste Patrick Heijmans nog een penalty. Je zag toch dat er bij ons druk op het duel zat. Polanen kon daarentegen vrijuit spelen en had niets meer te verliezen. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd terecht met 5-3 gewonnen’.

Bij de thuisclub tekenden Marvin Bok, Robin Ravensbergen, Patrick Heijmans (2x) en Richard Vreeken voor de doelpunten. Voor alles en iedereen die Roodenburg lief heeft wordt het de komende weken billen knijpen. De concurrentie heeft een zwaar programma terwijl men zelf nog in actie komt tegen teams die ook kopje onder dreigen te gaan. Het kan dus nog alle kanten op. Van der Burg: ‘We spelen nog twee duels die we moeten winnen om klassebehoud zeker te stellen. De vooruitzichten zijn goed; er zijn geen schorsingen. En als we de nacompetitie halen dan schat ik ons hoger in dan een willekeurige derdeklasser. Maar laten we eerst maar die nacompetitie halen. We gaan de komende weken nog spelen tegen Soccer Boys en tegen Haaglandia/Winston. We zijn zeker niet minder als deze teams. Alles is nog mogelijk’.

Rebel Horeca artikelbanner
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten