zaterdag, april 20, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgErvaring, wilskracht en mentaliteit bij Roodenburg

Ervaring, wilskracht en mentaliteit bij Roodenburg

-

Bleiswijk- Roodenburg heeft lijfsbehoud in eigen hand genomen. Een zege op Soccer Boys (2-3) was daarvoor nodig. Bij winst op Haaglandia kan Leiden-Noord opgelucht adem halen.

Op een keihard veld verrichte Roodenburg noeste arbeid. Bij mededegradatiekandidaat Soccer Boys moest gewonnen worden en die missie werd uitstekend begrepen door de mannen van Marcel van der Burg.

Van der Burg: ,,Die gasten hebben wilskracht en mentaliteit getoond. Daarbij komt dat wij geprofiteerd hebben van onze ervaring. Soccer Boys is een veel jongere ploeg en ik denk dat wij het beste zijn omgesprongen met de omstandigheden. ‘Bokkie’ (ofwel Marvin Bok) was daarnaast in grootse vorm en Mario (Van der Pluym, red.) sleepte ons er doorheen door een pingel te keren.”

Roodenburg publiek in Leiden
De aanhang kan volgende week wellicht opgelucht adem halen
Al na een minuut ging Hendrik Boelee ongelukkig in de fout, waardoor Roodenburg meteen in de achtervolging moest. Na een prima actie zorgde Bok voor de gelijkmaker. Vervolgens ging Alex Jansen in de fout en mochten de Bleiswijkers aanleggen vanaf elfmeter. Van der Pluym keerde de inzet, waarna Bok in de tegenstoot direct de 1-2 op het scorebord wist te zetten. Na de rust kwam Soccer Boys toch weer langszij, via een volgens de Leidse oefenmeester onwerkelijke goal.

Het slotstuk was evenwel voor Roodenburg. Een vrije trap van Patrick Heijmans belandde op de paal, waarna Bok zijn prima optreden extra glans gaf met zijn derde treffer. Een valse hattrick dus voor de grillige aanvaller.

,,Nu is alles nog mogelijk volgende week. Doordat RAS won zijn zij veilig en dat komt niet zo goed uit. We kunnen echter ons lot zelf bepalen. Of we kunnen vakantie gaan vieren, of we gaan de molen in of we vliegen er rechtstreeks uit. Deze zege geeft een enorme boost dus ik ga uit van het eerste scenario”, sprak Van der Burg met vertrouwen.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read