vrijdag, maart 29, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgZondagtak Roodenburg naar verliezersronde

Zondagtak Roodenburg naar verliezersronde

-

Roodenburg was na een vlotte rode kaart al vrijwel gezien voor een stunt tegen Hoekpolder. De Leidse ploeg kwam sputterde nog wel tegen, maar werd uiteindelijk door een 3-5 nederlaag veroordeeld tot het spelen van een toernooi met Pinksteren voor de laatste twee plaatsen die recht geven op toelating tot de derde klasse.

 

Faisel Bounif liet zichzelf tot tweemaal toe gaan en mocht inrukken. Het strijdplan was volgens Nouri Essaoui meteen waardeloos geworden. Toch maakte Roodenburg er nog een open wedstrijd van en bleef tot even voor rust nog op gelijke hoogte.

 

In de tweede helft werd duidelijk dat Hoekpolder een maatje te groot was met een man meer en was het volgens de Leidse oefenmeester vooral zorgen om zonder verdere kleerscheuren het einde te halen.

Voor Roodenburg scoorden Mimoun Rahou tweemaal (waarvan een strafschop), terwijl Brahim Lakhal het net ook een keer liet bollen.

 

Essaoui gaat zich nu opmaken voor een toernooi, waarbij nog tal van vraagtekens heersen in Leiden-Noord voor wat betreft de opzet.

 

,,Ik weet het fijne er nog niet van. Het schijnt dat er twee poultjes worden gemaakt met de verliezers uit deze ronde. De winnaars van die poultjes bereiken alsnog de derde klasse. Van de week hopen we meer te weten, maar ik vind het allemaal maar merkwaardig. Neemt niet weg dat we er voor zullen gaan. De trainer van Hoekpolder heeft er in het verleden wel mee te maken gehad. Hij gaf aan dat de fitste formaties waarschijnlijk zullen overleven. Misschien zijn wij dat wel. Het hoeft allemaal niet, maar als het wel lukt is het een topprestatie van deze groep. Mochten we het niet redden dan willen we volgend seizoen gaan meedraaien bij de top van de vierde klasse. Er zullen dan wat oudere spelers worden vervangen door wat nieuw, vers bloed. Nu eerst maar eens zien wat er uit de hoge hoed gaat komen qua tegenstand. Het zijn vast voor mij weinig zeggende ploegen.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read