vrijdag, april 26, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgVoetbaldieren pur sang nu tegen Hoekpolder

Voetbaldieren pur sang nu tegen Hoekpolder

-

Roodenburg zorgde voor de uitschakeling van MMO in de strijd om een plaats in de derde klasse. Na de remise in Hoogmade won de Leidse formatie nu met 2-0 door doelpunten van Chafik Darhane (strafschop) en Mimoun Rahou.

Door de winst mag de zondagtak zich nu op gaan maken voor een dubbele ontmoeting met Hoekpolder. Trainer Nouri Essaoui was tevreden over de uitvoering geweest en heeft vertrouwen in zijn groep.

,, Het was een mooie overwinning. In de eerste wedstrijd stonden de meesten van ons stijf van de zenuwen en kwamen we met 2-0 achter. Gelukkig hebben we daar die schade nog kunnen inlopen. Voor het gros van deze groep is nacompetitie een nieuw fenomeen en dat blokkeerden diverse spelers in de heenwedstrijd. Nu was daar geen sprake van. Ik verwachtte niet dat MMO veel anders zou gaan spelen en dat kwam ook uit. De gevaarlijkste spelers hebben we uitstekend geëlimineerd. Chafik Darhane deed het uitstekend. Hij was nu wel fit om te kunnen spelen. Mustapha Amghar rekende af met de andere buitenspeler. Benny Rhious had die jongen in zijn zak die daar wist te scoren. Op zich zaten de meesten ook prima in de wedstrijd. Nadat zij een penalty kregen (gegeven vanwege een ongelukkige handsbal) en die niet wisten te verzilveren, kam de definitieve omslag.

Na de rust wist Roodenburg tweemaal te scoren en was de eerste stap gezet. Wanneer was je er zeker van?

,,Die gemiste penalty was voor ons al gunstig en na onze strafschop, ook terecht gegeven trouwens, vlak na rust hadden we MMO in de tang. Gesteund door het thuispubliek hebben de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld.”

Is Hoekpolder, de volgende tegenstander, bezocht door een Roodenburg delegatie.

,,Onze Jan Lovink is er geweest en met zijn know how en schat aan ervaring hebben we ondertussen het nodige boven water gekregen van Hoekpolder. Daarnaast speelden we tweemaal in de competitie tegen deze tegenstander, dus geheel onbekend zijn ze niet.”

Is het een voordeel dat er tweemaal van werd verloren in de competitie?

,,Dat denk ik wel. Je hebt kans dat ze ons onderschatten. Overigens vond ik wel twee keer dat de uitslag geflatteerd was en daarnaast was het ook niet in onze beste periode. Het is in elk geval een stugge tegenstander met een drang om aan te vallen. Daarnaast schuwen ze hardheid niet en kunnen ze bluffen en zuigen. Daar ligt dus wel een uitdaging. Ik acht ons zeker niet kansloos.”

Hoekpolder won eerder met 4-0 en met 0-3 in Leiden. Cijfers die er niet om liegen.

,,Dat klopt wel, maar zij moeten en voor ons ligt dat anders. Zij zijn al met spelers bezig, zo begreep ik, voor volgend seizoen omdat ze er vanuit gaan dat ze straks in de derde klasse spelen. Ze moeten dus maar bewijzen dat ze  de druk aan kunnen. Wij gaan donderdag trachten een uitslag neer te zetten met geconcentreerd spel. Daarna moeten we het dan afmaken. Voor ons is de competitie al geslaagd. Nacompetitie was de doelstelling en daar heb ik ze al een flinke pluim voor gegeven. Wij hebben eigenlijk niks te verliezen.”

Roodenburg zaterdag bleef in de tweede klasse en jullie maken dus een kans om te promoveren. Wat een seizoen voor Roodenburg. Maar geeft het ook problemen?

,,Qua organisatie kan het, maar qua financiën wordt het lastiger. Misschien zou onze stap iets te vroeg komen, maar we lopen er zeker niet voor weg. Successen kunnen ook krachten vrij maken. De besturen zullen goed samen moeten gaan werken, maar er wordt nu al snoeihard gewerkt op en voor de club.”

Hoe ziet jullie groep er volgend seizoen uit?

,,Het hele seizoen heb ik 25 tot 30 spelers op de training. Een aantal is benaderd om elders te gaan spelen, maar iedereen wil hier blijven ballen. Iedereen hier heeft plezier. Dat is heerlijk werken voor Ramon Paardekoper en mij. Het is een geweldige groep. Ze kunnen waanzinnig veel met de bal. Maar ja, de komende duels wordt er meer gevraagd en we gaan zien of ze dat aan kunnen.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read