HomeFC OegstgeestInterviews FC OegstgeestArie van Duijn deelt weinig voldoendes uit

Arie van Duijn deelt weinig voldoendes uit

-

Oegstgeest heeft na twee duels één punt en dat is voor trainer Arie van Duijn wel een dompertje. Tegen Haaglandia werd zijn ploeg in de laatste dertig minuten overrompeld.

De thuisploeg kon het lange tijd bolwerken, maar uiteindelijk kwam de klasse van Haaglandia bovendrijven. Van Duijn had dat ook gezien. ,,Laat ik voorop stellen dat het van onze kant een bagger tweede helft was. Daar voeg ik wel aan toe dat zij ons ondersteboven speelden. Vooraf heb ik de groep voorgehouden dat dit een tegenstander is met individuele kwaliteiten met ene hoog zaalvoetbalgehalte. Als je dan zoveel ruimte weggeeft en je man laat lopen, vraag je om brokken en dat bleef dan ook niet uit.”

Oegstgeest was daarvoor toch in balans gebleven met de Rijswijkers en er lagen zelfs mogelijkheden op een voorsprong. Andermaal Van Duijn: ,,De 0-1 was een knappe goal, maar we kwamen snel terug. Voor de rust konden we tweemaal scoren, maar het zat niet mee. Een geweldige redding van hun keeper en een inzet die van de doellijn wordt gehaald. Scoor je in die fase, dan krijg je andere wedstrijd en ook een ander Haaglandia. Zij zijn kwetsbaar in een situatie van een achterstand. Helaas kwam het dus niet zo ver.

In de tweede helft wond Van Duijn zich regelmatig op. ,,Het is heel makkelijk om naar de backs te wijzen of naar de doelman bij die tegentreffers, maar het gaat voorin al fout. Eerst vergeet Lars van Bommel in de bal te komen en later was er balverlies bij Boudewijn Kamphues. Als je in dat soort situaties de bal niet voorin kan houden, heb je een probleem.”

,,Ik vond Haaglandia beter dan LYRA, hoewel de 0-0 van vorige week vooral onze verdienste was. Toen speelden we zelfs ook nog een tijdje met tien man. Nu hadden we er één meer, maar dat was in de tweede helft bepaald niet te zien. Onze voorste linie was vandaag heel slecht. Een mentale kwestie. Van de controleurs op het middenveld had ik ook meer verwacht. Eigenlijk scoorden enkel Bob den Hollander een voldoende, maar die is pas negentien jaar. En Mark Tetteroo deed het behoorlijk tegen een prima spits. Nee, laten we dit maar snel vergeten. Volgende week moet het in elk geval beduidend beter”, aldus de Katwijkse trainer die aan zijn laatste seizoen bezig is bij Oegstgeest.