donderdag, april 25, 2024
HomeFC OegstgeestInterviews FC OegstgeestRemco Visser's laatste kunstje

Remco Visser’s laatste kunstje

-

interview167x60

Afgelopen zaterdag speelde hij voor het laatst een competitieduel met Oegstgeest. Komend weekend is er door zijn club een afscheidswedstrijd geregeld en zal Visser worden bedankt voor jarenlange trouwe dienst.

Op de Voscuyl was al langere tijd bekend dat Visser aan zijn laatste seizoen bezig was, maar na het duel tegen Soccer Boys zit het er dus definitief op.

,,Aan het begin van de competitie had ik de beslissing al genomen en heb ik de beide trainers (Arie van Duijn en pa Wim) al op de hoogte gebracht. Ik had het idee dat ik dit seizoen nog wel mee zou kunnen, maar wilde wel zelf het moment bepalen om te stoppen. Nu kon ik nog van waarde zijn, maar dat stopt ook een keer. Het is nu welletjes, want al met al heb ik het druk zat met mijn maatschappelijke en sociale leven. Met twee jonge kinderen, een fulltime baan en nog wat studie in de avonduren moet je het ook allemaal maar rond zien te fietsen. Ik merkte ondertussen ook dat ik fysiek wat meer last ging krijgen, de dagen na een wedstrijd.”

Worden de voetbalschoenen bij het afval gezet?

,,Nee, dat niet. Ik ga nog wel een balletje trappen op lager niveau. Ik heb altijd beweerd dat niet te doen, maar ik vind het toch eigenlijk heel leuk om met oude maatjes te worden herenigd. Jongens als Stouten, Heemskerk en Van der Meij speelden al in het zesde en daar ga ik me bijvoegen. Zij speelden eerder ook in de selectie.”

Wil je nog eens door je actieve carrière wandelen?

,,UVS was mijn eerste club. Ik heb daar de jeugdopleiding doorlopen. Begonnen in de f’jes om tot de A-junioren in het blauw en wit gestoken te zijn. Vervolgens ben ik bij Oegstgeest terecht gekomen. Na een kortstondig verblijf kwam ik terug in de kikkerpolder. Ik heb zo’n slordige tweeënhalf jaar in het tweede gespeeld en een dito periode in het eerste elftal. Opnieuw ben ik toen bij Oegstgeest gaan spelen. Ik beleefde twee topjaren, waarna ik de stap naar Quick Boys heb gemaakt. Ook daar heb ik in het tweede en eerste gespeeld, waarmee ik even zo vaak kampioen werd. In het seizoen 2003/2004 speelde ik weer voor Oegstgeest. Na een spannende kampioensrace met DSO pakten we de titel en stapten we de tweede klasse in. In het eerstem jaar eindigden we keurig in de middenmoot, maar het jaar daarop waren we in een kansloos seizoen het lelijke eendje. Een uitstapje naar Valken’68 werd niet echt een succes. Ik zat toen in een verhuizing van een flat in Oegstgeest naar een eengezinswoning in Voorhout. Daar ging heel veel tijd in zitten en het viel niet meer te combineren met het voetbal. Na een jaartje rust heb ik mijn voetballeven afgesloten bij Oegstgeest, al met al toch wel ‘mijn cluppie’ . Bij UVS heb ik het zeker ook naar mijn zin gehad, maar de seniorentijd is me eenvoudigweg meer bij gebleven.”

Hoe zou je jezelf willen omschrijven als speler?

,,Dat vind ik een lastige vraag. Toch eigenlijk wel als een wisselvallige speler. Eigenlijk haalde ik zelden een ‘6’. Of het ging van een leien dakje of de trainer kon me beter wisselen. Dus feitelijk opvallend of juist onzichtbaar.”

Oegstgeest heeft zich als nieuwkomer prima weten te handhaven in de tweede klasse. Even was de vierde plaats zelfs in het bezit.

,,Met Arie en Wim heb ik twee mooie jaren gehad. Vorig seizoen hebben we prima resultaten neergezet en afgelopen seizoen viel het zeker ook niet tegen. Voor dit seizoen zou ik hebben getekend voor de zesde plaats. De trainers hebben er alles uitgehaald. Arie kende ik nog wel uit mijn periode op Nieuw-Zuid. Het klikte altijd wel met hem. Er zijn mensen die het wel een aparte vinden als hij aan de kant staat te schreeuwen, maar ik kan het prima met hem vinden. Het is gewoon een beste kerel waar ik positief over kan zijn. Voor de buitenwereld kan dat anders zijn, maar ik werkte drie keer per week onder hem, dus kan goed over hem oordelen.”

Heb je al een idee hoe jouw toekomst eruit gaat zien?

,,Ik ben nog niet bezig met het vervolg. Wel weet ik dat ik blij ben dat het erop zit. Toen ik achttien was, wilde ik altijd door blijven voetballen en dat deed ik ook in de zomer. Nu wil ik mijn rust pakken, de voetbalkriebels zijn zo langzamerhand weg. Tijd om te stoppen, op dit niveau dus althans. Mijn oudste zoon speelt nu in de mini-F bij Oegstgeest en daar ga ik nu natuurlijk alle tijd in steken. Het andere manneke van ruim twee jaar is ook altijd met een bal bezig, maar die zal dus nog eventjes moeten wachten. Ik zal wel blijven sporten de komende tijd en verder zien we het wel.

Zaterdag volgt er dus nog een potje voor jou. Wel een bewijs dat Oegstgeest je heeft gewaardeerd.

,,Ja, absoluut heel leuk. Het wordt een tweestrijd tussen het eerste van vorig seizoen en het elftal dat in 2003-2004 kampioen werd. Drie spelers hebben in beide elftallen gespeeld. Ik hoop dat ik een uitschieter naar boven heb qua spel. En verder maakt het dus niet meer uit hoe ik zondag op sta.”

Remco Visser wist in zijn afsluitende seizoen acht keer het net te vinden. Evenals in andere jaren stond hij ook regelmatig aan de basis van doelpunten van zijn medespelers. Visser zal gemist gaan worden op De Voscuyl.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read