Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Van Bommel: ,,We hoeven niks, maar willen wel”

Mooi artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

De doelstelling om tweedeklasser te blijven werd glansrijk ingevuld en ondertussen is de doelstelling bijgesteld naar boven voor Oegstgeest. Volgens Lars van Bommel is er geen druk.

Maar de wil om het seizoen verder van glans te voorzien is er zeker. Een streep door de rekening was de nederlaag van Oegstgeest bij RAS. Er ging veel fout en de drie punten werden achter gelaten bij de laagvlieger. Van Bommel baalde er net zo veel van als trainer Arie van Duijn.

Rabobank artikelbanner
Geco artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Sport2000 artikelbanner

Lars van Bommel, spits van Oegstgeest

,,Het begon nog goed na een dieptebal van Roy Dijkstra. Mijn treffer gaf ons echter geen vleugels. Omdat het veld stroperig was rolde een bal niet achter en daarop verkeken wij ons. Die 1-1 was dus nergens voor nodig. In de rust werd ook aangegeven dat het allesbehalve goed was en dat er flink aan gewerkt moest worden. We kwamen echter op achterstand door weer een inschattingsfout en het werd ook niet veel beter aan onze kant. Met Mike Peppelenbos probeerden we nog oorlog te maken, maar verder dan 3-2 kwam het helaas niet."

Toch zit het seizoen er voor Oegstgeest nog niet op, hoewel Van Bommel al spreekt over bonus als de nacompetitie eventueel behaald zal gaan worden. ,,Aan het begin van het seizoen hoorden we vaak dat Oegstgeest niets te zoeken zou hebben in de tweede klasse. We kenden weliswaar een aantal mindere dagen, maar na de winterstop is iedereen en alles er wel op teruggekomen."

In de tweede seizoenshelft bleef de ploeg van De Voscuyl inderdaad klimmen op de ranglijst en af en toe moesten Van Duijn en zijn mannen welhaast in de armen worden geknepen. Wanneer zou die opmars een halt worden toegeroepen?

,,Wij hebben een geweldige serie neergezet en het was echt niet onmogelijk geweest om ook van Roodenburg en RAS te winnen. Dan sta je zomaar derde. Neemt niet weg dat de druk er bij ons vanaf is. Wij hoeven niks, maar mogen alles. Geloof me, we gaan er volledig voor in de laatste wedstrijden. Iedereen wil die nacompetitie in. En misschien kan GHC ons onbedoeld nog helpen, zodat wij een vervangende periodetitel pakken. Met het nieuwe systeem zou er in 'het toetje' nog wel eens iets te halen kunnen zijn.Voor het moment kunnen we in elk geval vast stellen dat we verre van af zijn gegaan in deze klasse en we hebben grote sprongen gemaakt met deze leuke groep."

Van Marwijk artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten