Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Michel Wolvers (Woubrugge) bescheiden over eigen rol

Rumling bouw artikel
Catsanddogs artikel

Woubrugge heeft nog de volle buit na drie ontmoetingen in de voor hen vermaledijde vierde klasse. Bij VVSB werd zaterdag, mede door de inbreng van Michel Wolvers, met 2-5 gewonnen.

 

De laatste man zag dat zijn ploeg een moeilijke wedstrijd speelde, niet in de laatste plaats door de rode kaart van puntspeler Ferdy Dreef die al na een halfuur van het veld moest verdwijnen. Een terechte rode kaart in jouw ogen?

Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Geco artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

 

,,Het was geen slimme actie en dat hebben we hem ook aangegeven. Hij dupeerde zijn ploeg. Gelukkig bleven we keihard werken en liepen we geen averij op. Dreef is voor ons een zeer belangrijke speler. Een aanspeelpunt, waardoor de lopende mensen kunnen aansluiten. Dat misten we nu dus en daardoor werd het een zware pot.”

 

Jij was zelf in goed doen. Twee treffers voor een laatste man, dat zie je niet veel.

 

,,Het waren doelpunten uit vrije trappen. De eerste ging er via de muur in en de tweede kon ik over de muur heen tillen. Lekker voor mezelf, maar dit was een overwinning van het elftal. Door de rode kaart vloeide ons voetbal weg en werd het een krachtsstrijd. Op kracht wonnen we het met krachtpatsers als Stan Verwoerd, Marc Molleman en Dave de Wit. Ik vond VVSB niet de meest sportieve tegenstander. Ze liepen erg gefrustreerd rond.”

 

VVSB is op zich wel een tegenstander waar Woubrugge moeite mag hebben.

 

,,Dat is waar. Ze deden het vorig seizoen ook heel behoorlijk en ik denk dat ze nu ook wel in de subtop kunnen spelen van de vierde klasse. Wij zijn echter titelkandidaat en moeten altijd voor de winst gaan. Volgende week staat DWO op het programma en dat zal een grote concurrent zijn. Na volgende week weten we waar we staan, hoewel we pas net onderweg zijn.”

 

Ben je tot nu toe tevreden over het spel van Woubrugge?

 

,,Ik heb een gedeelte van de voorbereiding gemist, omdat ik nog op vakantie was. Een week voor de competitie kwam ik erbij en ik zie wel een stijgende lijn bij de ploeg. Het staat redelijk, maar voetballend moet het zeker nog beter. We hanteren nog te vaak de lange bal, maar daar maak ik mezelf ook nog schuldig aan. Ten opzichte van vorig seizoen zijn we wel in staat om blessures en schorsingen op te vangen. Enkel moeten we er voor zorgen om onnodige kaarten te ontlopen, want dan breng je jezelf in de problemen.”

 

Je sprak al over de ontmoeting tegen DWO. Nu al een topper. Lastiger dan VVSB?

 

,,We spelen thuis en dat moet een voordeel zijn. Woubrugge moet het eigen spel spelen en dezelfde intentie hebben als tegen VVSB. Ik heb nu al zin in die pot, want dit zijn de leukste voor en speler. Het is een aderlating dat Dreef er niet bij zal zijn, maar ook zonder hem maken we een goede kans. Zijn ontbreken vraagt wel een andere speelwijze, omdat we nu meer de flanken zullen moeten benutten. DWO is volgens anderen een kampioenskandidaat. Best mogelijk, maar dat zijn wij ook.”

 

Voor Woubrugge scoorden naast Wolvers Robin Stoof liefst driemaal, voor rust eenmaal uit een strafschop. Voor de Noordwijkerhouters scoorden Koen van der Poel en Timo van der Raadt tegen.

Gerard Bol artikel
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten