donderdag, april 25, 2024
HomeIn de schijnwerpersIn de schijnwerpers..21 en 22 april

In de schijnwerpers..21 en 22 april

-

Polonaise bij Voorschoten’97 en ROAC. De ploeg van Adegeest werd glorieus kampioen en gaat zich op zondag opmaken voor de tweede klasse in het seizoen 2012/2013. De Rijpwetering Oud Ade Combinatie pakte een periodetitel en mag de verrassing worden genoemd van de derde klasse, een klasse die er bijna op zeker aankomt voor MMO. FC Boshuzien werd nog geen kampioen, maar de kans dat de Leidenaren spoedig een ticket op zak hebben voor de hoofdklasse blijft nog steeds levensgroot. Komend weekeinde ongetwijfeld weer nieuwe ontwikkelingen en daarna zullen alle beslissingen in mei vallen.

Het Leidsch Dagblad gaat in de naderende speelronde op pad naar tien duels. Uit de topklasse gaat het daarbij om Katwijk- GVVV, een duel om de derde plaats. ARC wil nog enigszins waardig afscheid nemen van de hoogste amateurklasse, maar treft in Rijnsburgse Boys een ploeg die zich geen enkele fout meer lijkt te kunnen permitteren en dan nog is de ploeg van Niek Oosterlee afhankelijk van de prestaties van Spakenburg. Vanuit de hoofdklasse komt Quick Boys aan bod dat op bezoek gaat in Veenendaal bij DOVO. De Katwijkers zijn de jager in de resterende duels van de competitie. De titel is nog niet uit zicht, maar in de afgelopen speelronde ging het wel volkomen fout bij Zwaluwen. Vanuit 3A is er aandacht voor TAVV, dat hard op weg lijkt om zich binnen twee jaar op te werken van de vierde naar de tweede klasse. In Ter Aar komt Be Fair op bezoek. Leiden- LSVV is van groot belang in 3B voor het ontkomen van p/d-duels of zelfs rechtstreekse degradatie. Een dag later is het de beurt aan FC Boshuizen, dat Pancratius hoopt te kraken en dan mogelijkerwijs alsnog de titel definitief veilig stelt. Twee derby’s om van te watertanden worden uiteraard ook uitgelicht: SJZ- Meerburg en DOSR- Alkmania. Benieuwd hoeveel volk daar op af gaat komen. Ook is het LD aandachtig toeschouwer bij MMO tegen Altior. Mogelijkerwijs kan de tap overuren gaan draaien in Hoogmade, wanneer het kampioenschap eindelijk wordt binnen gesleept. Op afstand is er verder aandacht voor duels uit de topklasse: IJsselmeervogels- FC Lisse en Hollandia- VVSB.

BSC Koudekerk jan 2012Daarmee zit een terugblik er nog lang niet op. Leidenamateurvoetbal.nl komt namelijk volgende week maandag op de proppen met nog veel meer voetbal uit de regio. Vanuit de eerste klasse gaat het daarbij om RCL- ‘s- Gravenzande, waarbij de Leiderdorpers zich voor 100% zeker kunnen veilg stellen en ook een volgende stap kunnen zetten richting de titel in de derde periode. GHC gaat op bezoek bij Delta Sport en de Leidse ploeg kan bij winst ook rustig achterover leunen voor wat betreft lijfsbehoud. FC Rijnvogels is gastheer van Vitesse Delft. In 2C speelt Valken’68 bij Haaglandia en ontvangt Roodenburg koploper DSVP. Voor de beide regionale clubs staat er niet veel meer op het spel, maar het eergevoel zal er niet minder om zijn. Vanuit 3A wordt Rohda- Koudekerk belicht en de schijnwerpers staan in 3B bij Leiden- LSVV’70 en Lugdunum- Loosduinen. In West I is het de vraag of Kagia het degradatiespook kan wegjagen. Bij winst op de Koninklijke HFC ziet het er wat dat betreft beter uit dan enkele weken terug. In de vierde klasse ligt de competitie nog steeds stil, dus de ploegen daar worden later weer aandachtig gevolgd.

De website zal verder melding maken van eveneens FC Boshuizen en heeft verder de keuze gemaakt voor de duels UDO- Olympia (2C), SEP- Foreholte (3A) en FC Rijnland- ASC en Roodenburg- Warmunda (beide in 4A). En ook nu geldt: er zal vast nog meer om de hoek komen kijken. Het advies is simpel: volg de website dagelijks en je hoeft niets te missen. Alvast veel plezier op de tribune en langs de hekken en geniet van alle fraaie goals, de scharen, de passes en van het bloed, het zweet en de tranen.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read