vrijdag, april 19, 2024
HomeIn de schijnwerpersIn de schijnwerpers...31 maart en 1 april

In de schijnwerpers…31 maart en 1 april

-

We gaan met zijn allen de laatste anderhalve maand in van de competitie. Her en der wordt evenwel gehoopt dat er een vervolg op komt of juist niet….De nacompetitie kan voor clubs alsnog de springplank zijn naar een hoger niveau of het zogeheten toetje zorgt juist voor een hoop ellende en betraande gezichten. Zover is het echter nog niet, dus eerst maar eens zien waar de aandacht dit weekend zoal naar uit zal gaan.

Het Leidsch Dagblad heeft gekozen voor het volgende programma: vanuit de topklasse is er aandacht voor de streekderby tussen Rijnsburgse Boys en FC Lisse, Capelle-Katwijk en ARC- Noordwijk. Vooral het duel tussen de ‘uien’ en de ploeg van Misha Salden is nog van groot belang, in elk geval voor de Rijnsburgers. Vorig seizoen won Lisse op de Middelmors nog met 1-4.
Voorschoten’97 is de club waar aandacht naar uit gaat in de hoofdklasse. Die ploeg, bezig aan een uitstekende serie, ontvangt Sparta Nijkerk. Vervolgens staan de spotlights op TAVV-Koudekerk, een topper in 3A, en de Leidse derby tussen Lugdunum en LSVV’70 (3B). Vanuit 4A wordt het duel tussen Woubrugge en SVOW naar voren geschoven. Een dag later is het de beurt aan AFC- VVSB (topklasse), FC Boshuizen- Nieuwerkerk (1B), SJC-UVS (ook 1B) en aan DOSR dat Voorschoten’97 zal ontvangen. Heerlijke duels dus.

Maar dan zijn we er nog niet, want leidenamateurvoetbal.nl zal uiteraard ook weer flink uitpakken. Zo worden alle regionale eersteklassers op de zaterdag nader bekeken. Het gaat daarbij om Delta Sport- FC Rijnvogels, Nootdorp- GHC en RCL- Vitesse Delft. Blijven GHC en RCL het uitstekend doen in de derde periode en kan FC Rijnvogels de vorm weer enigszins terug krijgen? Onze website zal verder Valken’68 onder de loep nemen. De ploeg van Andries Wendt gaat op bezoek bij HVC’10. Kan Valken de concurrentie weer op achterstand zetten is hier de hamvraag. Roodenburg vecht voor de laatste kansen en zal moeten winnen bij Forum Sport. Meer over dat duel in 2C is aanstaande maandag ook terug te lezen. In 3B speelt Leiden thuis tegen Die Haghe en in 4A wacht Hazerswoudse Boys een zware kluif tegen Blauw Zwart. Ook meer dus over deze duels. Woubrugge, Lugdunum en LSVV’70 krijgen ook ruimte naar aanleiding van hun gespeelde wedstrijden. Dat geldt voor de zondag voor FC Boshuizen en FC Rijnland. De Rijnlanders gaan op bezoek bij Van Nispen. Daarbij blijft het op zeker niet, maar bij deze informatie blijft het voor het moment. Volg de site en je komt er vanzelf achter wat er zoal voorbij komt.

Mocht de lezer een duel gaan bezoeken: veel plezier en pluk de dag langs de velden.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read