vrijdag, april 19, 2024
HomeRedactioneelInterviews algemeenTrainers in koor: ,,Vermoeidheid gaat parten spelen”

Trainers in koor: ,,Vermoeidheid gaat parten spelen”

-

interview167x60RCL won nipt bij GHC, leidt de dans in de derde periode en kwam door de overwinning op gelijke hoogte met de tegenstander van afgelopen zaterdag. De beide trainers hadden zo hun verklaringen voor het feit dat het niveau onder de maat was.

Dennis Olman: ,,Het was slecht van twee kanten. In de eerste helft was de organisatie bij ons nog wel in orde, maar zeker de tweede helft was niet best. Dit was een bloedeloze 0-0 en dat zou ook een juiste uitslag zijn geweest. RCL was de gelukkigste, maar ik gun hen zeker ook dat ze er volgend seizoen weer bij zijn in de eerste klasse.”

Frank Bloemheuvel: ,,Ik denk dat wij de minste fouten hebben gemaakt. Er zat veel spanning op bij ons, omdat we de laatste twee duels hadden verloren. Twee nederlagen achter elkaar was bij ons nog niet voorgekomen. Als je dan naar GHC moet, weet je dat het een lastige middag wordt. Vorige week oogden we niet gretig en kwamen de jongens vermoeid over. Qua opbouw was het tegen GHC vooral voor rust niet best bij ons. We zijn daarna de lange bal gaan hanteren en hebben getracht onder Thom Wijnalda te komen. In de tweede helft ging dat ook wel wat beter.”

Olman: ,,Het is zuur dat het 0-1 wordt, terwijl wij in de aanval daarvoor met Elmer (Weekhout, red.) dé kans kregen op de 1-0. In het omschakelmoment valt die bal bij ons binnen. Ik denk ook wel dat die rakker van een doelman (Mathijs de Vreede, red.) hen tweemaal red. Op die inzet van Elmer en op een poeier van Michael (De Roode, red). Maar goed, er zit even niet meer in. De vorige wedstrijd was voetballend ook niet best van onze kant. Het seizoen duurt lang, zeker als je teveel spelers gaat missen (Richard Guffens, Marvin Sloos, Tim Gonlag en Mark Ouwerkerk). Dat neemt niet weg dat ik ze nooit kan aanvallen op hun werklust. Dat is er altijd. We snakken nu een beetje naar het einde. In deze klasse spelen is toch nieuw voor de spelers en daarnaast zaten we lang in het bekertoernooi.”

Bloemheuvel: ,,Over het voetbal hoeven we niet interessant te doen. Dat is waar. Maar we hebben, en dat leeft zeker bij de jongens zelf, wel alle wedstrijden gewonnen van de twee andere regionale ploegen en dan moet je tevreden zijn. Die tevredenheid kunnen we ook doortrekken naar de rest van het seizoen. Ik denk dat we met een puntje erbij wel veilig zijn en wie weet kunnen we het seizoen dan nog wel vervolgen via de nacompetitie. Laten we nog niet te vroeg achterover leunen, want ik heb wel gekkere dingen meegemaakt in het voetbal. Al met al zijn we tot nu toe dit seizoen nog niet echt heel erg dicht in de buurt gekomen van de ploegen onderin, dus daarover heerst tevredenheid.”

Aan de Leiderdorpse trainer nog even de vraag hoe hij RCL ziet in het perspectief van de hoofdklasse. ,,Ik heb die vraag wel eens voorgelegd aan onze voorzitter, Dan keek hij heel moeilijk moet ik zeggen. Maar ik ben er van overtuigd dat er van RCL op termijn een leuke hoofdklasser valt te maken. Daar moet dan nog veel voor gebeuren, maar het zou wel kunnen. En de basis moet je niet groter willen maken. Je hebt goeie spelers nodig, een veld en een bal.
Het is enkel jammer dat de gemeente niet echt meewerkt, dat is frustrerend. Het is toch prachtig om iets te doen voor een club uit een dorp, waar 1500 leden rondlopen?
Maar laat ik duidelijk zijn, we leven van week tot week en koesteren wat we vooralsnog hebben neergezet.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read