HomeRedactioneelNabeschouwingen Roodenburg neemt afstand van buur Lugdunum (incluis foto's) (2)

Roodenburg neemt afstand van buur Lugdunum (incluis foto’s) (2)

-

ts-roodenburg(Zaterdag, 3A)- Neem twee Leidse ploegen die allebei leuk aanvallend voetballen, een trainer die de ts-lugdunumdinsdagtraining laat schieten om de tegenstander tijdens een oefenwedstrijd te analyseren,  geruchten over blessures en over het wel of niet meespelen van diverse spelers bij beide clubs. Voeg daarbij een goede opkomst van het publiek (vijfhonderd man) en je hebt alle ingrediënten voor een ouderwetse Leidse derby.

Zeker de eerste helft was het smullen geblazen wat betreft het aanvallende spel van beide ploegen. De eerste tien minuten was het Lugdunum dat, tot verbazing van iedere Roodenburger, het spel dicteerde. De ploeg creëerde echter geen kansen. Na deze eerste minuten kwam Roodenburg iets beter in het spel. Youssef Harroui werd na een goede actie onreglementair afgestopt. Roodenburg kreeg dan ook een vrije trap, die door Giovanni Koelink schitterend werd genomen, maar op even fraaie wijze werd gestopt door doelverdediger Diego Bleys.

In de zeventiende minuut kwam Roodenburg toch op voorsprong. Na slecht uitverdedigen van Martijn van Leeuwen scoorde Hendrik Boelee de 1-0. Lugdunum was even aangeslagen maar ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Helaas voor de kikkers vond het keer op keer Roodenburg-doelman Mario van der Pluym op zijn weg, die waarschijnlijk de derby van zijn leven speelde. Zo tikte hij in de twintigste minuut een geplaatste trap van Nino Poulina op miraculeuze wijze uit de kruising.

In de 41e minuut kreeg Lugdunum dan toch loon naar werken. Na een mooie steekbal van Bilal Karasahin kwam Van Leeuwen oog in oog te staan met doelverdediger Van der Pluym. Tegen zijn inzet was ook de in bloedvorm verkerende doelverdediger kansloos: 1-1. Waar iedereen zich na dit doelpunt opmaakte voor de rust, gaf Roodenburg-spits Adel Elbarroudi nog eenmaal een voorzet. Tot ieders verbazing werd de bal door spits Rian Rosier licht getoucheerd en vloog zo achter de verbouwereerde doelverdediger Bleys. Roodenburg ging rusten met een 2-1 voorsprong.

De tweede helft begon identiek als de eerste helft, wat resulteerde in twee grote kansen voor Lugdunum. Poulina en Van Leeuwen doken opnieuw op voor Van der Pluym, maar wederom bewees de doelverdediger zijn klasse en vorm. En opnieuw kwam Roodenburg beter in het spel. In de vijftigste minuut was het ‘good old’ Erwin Verkuijlen die met een slim steekpassje Elbarroudi alleen voor doelverdediger Bleys zette. Hij mistte niet: 3-1.

Lugdunum was aangeslagen en ging één op één spelen, maar liep zich elke keer stuk op de uitstekende verdediging van Roodenburg. In de slotfase wist Roodenburg via linkervleugelverdediger Jeroen Hooidonk nog  te scoren en zo werd de eindstand bepaald op 4-1. Trainer Hennie de Klerk van Lugdunum: ,,Afgaande op ons goede spel in de eerste helft kun je concluderen dat deze uitslag geflatteerd is. Maar het is nog steeds het oude liedje: als je ze zelf niet maakt, dan maakt je tegenstander ze wel. Ondanks dit verlies ben ik trots op mijn team. We hebben het Roodenburg op een sportieve manier best wel lastig gemaakt.”

Opstelling Roodenburg: van der Pluym,  Monfils,  Koelink, Leonora, van Hooidonk, Jansen, Harroui, Boelee, Rosier, Verkuijlen (Bok), Elbarroudi (Arnoldus).

Opstelling  Lugdunum: Bleys, Poulina, Du Prie (T.Demirbas),Halvemaan, Selier, Khalid, O. Demirbas, van Leeuwen, Karasahin (Roeleveld), Edmund Vrede, van Bemmel.