Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Pleisters, sponzen en waterzakken: Nick Permanand, RCL

ALV artikelbanner
Rumling bouw artikel

sponzen en waterzakken26 november 2011 was voorlopig even de laatste dag van zijn optreden bij RCL in de eerste klasse. In de slotfase van het duel met Leonidas ging het fout. Nick Permamand voelde iets aan de knie, maar speelde de wedstrijd uit. De snelle buitenspeler wacht nu op een operatie en heeft 2012 al afgeschreven voor wat betreft het groene laken.

Kan je nog even teruggaan in de tijd. Die middag, het vervolg van het weekend en daarna?

,,Ik vond op dat moment dat ik de wedstrijd kon uitspelen. Er waren nog maar drie minuten te spelen of zo. ’s Avonds kreeg ik meer en meer pijn en stilaan was het niet meer te houden op zondag. Daarna nam de pijn weer af, maar heb ik me wel gemeld bij de fysio. Hij dacht aan een kneuzing in het botplateau of schade aan de meniscus. Ik bleef last houden en het leek me wijs om een MRI te laten maken. Dat gebeurde in het Diagnostisch Centrum in Voorschoten. Vervolgens had ik een afspraak met een sportarts in Leiderdorp. De scan geeft niet altijd een compleet helder beeld van het manco, maar het werd de sportarts al snel duidelijk dat de voorste kruisband gescheurd moest zijn. Deels of in zijn geheel. Een orthopedisch chirurg kwam tot dezelfde conclusie. Voor die constateringen had ik al geen hoop meer en had ik mij verzoend met een komende operatie.”

Voorthuijzen artikelbanner
Geco artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Hoe is het met de pijn verlopen?

RCL promotiewdstr 2011 6,,Dat is eigenlijk wel bizar. Ik kan er momenteel namelijk vrij veel mee doen. Sterker nog, dat werd ook aangeraden. Zo kon ik de spieren eromheen sterk houden, dat was de uitleg. Dus ik heb een wintersportvakantie meegemaakt, waarin ik kon skiën. Wel met de nodige voorzichtigheid en controle uiteraard. Op de training doe ik ook nog mee. Passen en trappen mag wel. Ook de loopvormen doe ik mee. Bij het positiespel moet ik afhaken. De knie voel ik wel meer wanneer ik een ‘schuttermoment’ heb. Wel heb ik veel steun aan een knieband van 300 euro. Maar voor dat geld mag dat ook wel (ha,ha).”

Sta je al op de lijst voor een operatie?

,,Ja, 27 maart is het zover. Dat kan nog eerder worden, wanneer er iemand voor mij wegvalt van de lijst. Dat zal dan echter snel moeten gebeuren. Ik zit in mijn laatste van mijn laatste jaar van mijn bachelor en de tentamens komen eraan. Ik kan me niet veroorloven deze te missen.”

Je traint nog enigszins mee, dus er is nog veel contact?

,,Ja, ik val niet in een zwart gat. Er wordt warmtevol meegeleefd. Verder luister ik veel naar de verhalen van kameraden die ook dergelijke blessures hebben meegemaakt. Zo is er een vriend uit het tweede die het eerst geprobeerd heeft zonder operatie. Dat kan op zich, maar de kans dat je het dan aan diggelen loopt is groot. Uiteindelijk moest bij hem een operatie toch gebeuren. Rick van Tol van Koudekerk heeft met een dergelijke blessure zelfs in de zaal gevoetbald. Floris (van der Geest, red.) heeft bij ons ook het een en ander mee moeten maken op dit gebied. Zolang ik meetrain is het contact natuurlijk aanwezig en op zaterdag zit ik gewoon in de dug-out.”

Je bent er straks, na de operatie en de revalidatie,  ruim een jaar uitgeweest. Wat doet dat met je?

,,Leuk is anders. Normaal word ik op zaterdagochtend wakker en zijn er meteen kriebels en een gezonde spanning. De eerste zaterdag dat ik een wedstrijd moest missen, was ik dan ook erg down. Zo ook bij de eerste training. Tot op zekere hoogte kan je meedoen, maar daarna ga je als eerste de kleedkamer in en dat is een waardeloos moment. Inmiddels sta ik er niet teveel meer bij stil. Het belangrijkste is dat ik straks weer fit word en dat moet gaan lukken. Het voelt nu nog niet als een beloning wat ik aan doen ben. Dat zal pas na de operatie komen. Het is even niet anders.”

Jouw vervangers doen het niet onaardig. Hoe zie jij dat?

,,Dat klopt en daar ben ik oprecht blij mee. Het is niet zo dat als ik wegval dat het dan in elkaar dondert. Dat geldt eigenlijk voor elk individu bij ons die weg zou vallen. RCL moet het hebben van het collectief.  Eigenlijk hebben we pas eenmaal een draai om de oren gekregen en dat was uit bij Vitesse Delft. Ik ben wel meer een klassieke buitenspeler dan Nick van der Reijden, Nick Wijsman en Nick Scheurwater. Zij kunnen ook allemaal een best balletje trappen, enkel geven ze een wat andere invulling aan de positie. Misschien is er nu wat minder diepgang, maar RCL heeft genoeg kwaliteit in huis.”

Bedankt voor je duidelijke verhaal en alvast veel sterkte met de tentamens, de operatie en het herstel daarna.

,,Jullie bedankt voor de aandacht. Het komt allemaal weer goed, reken maar.”

Note red: op de foto (door fotograaf Arjan van Delft) Nick Permanand in betere tijden (promotie naar de eerste klasse).

Brasserie meelfabriek
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten