donderdag, maart 28, 2024
HomeRedactioneelVoorbeschouwingen“Als we opportunistisch gaan spelen zijn we makkelijk te verslaan“

“Als we opportunistisch gaan spelen zijn we makkelijk te verslaan“

-

voorbeschouwing167x60Een Sudoko met vijf sterren. Wie wordt er kampioen in de 2e klasse C? Het verschil tussen koploper DUNO en nummer 7, HVC’10, bedraagt slechts drie punten. Hoewel Valken ’68 in de voorbij maand drie nederlagen leed, doet het elftal van Andries Wendt nog volop mee in de titelstrijd. “Na de nederlaag tegen HVC’10 heerste er een grafstemming in de kleedkamer. Als je na een goede reeks opeens gaat verliezen, is dat even wennen”, aldus speler Artan Recica.

Vorige week maakte VI-baas Johan Derksen bekend niet langer mee te doen aan de wekelijkse TOTO in de voetbal talkshow Voetbal International. Ondanks een schat aan voetbalervaring maakte hij, voor de ogen van een miljoen tv-kijkers, steeds vaker de verkeerde keuzes. Het is de charme van de voetballerij. We denken er allemaal verstand van te hebben tot de eindstanden bekend worden gemaakt.

Het is te hopen dat er niet actief wordt ingezet op de tussen- en eindstanden in de tweede klasse 2C. Het heeft zich de laatste weken ontpopt tot een afdeling waar je als voetballiefhebber geen touw aan vast kunt knopen. Ooit typeerde ex-Oegstgeest trainer Arie van Duijn deze afdeling als een “Pipo de Clown competitie”. Hij lijkt opnieuw gelijk te krijgen. Ook Valken ’68 mocht enkele weken het predicaat lijstaanvoerder dragen. Na de zure nederlaag tegen HVC’10 was het de beurt aan het Haagse DUNO de troon te bestijgen. Maar voor hoe lang?

“Afgelopen weekend speelden we een zeer matige wedstrijd. Ook ikzelf speelde onder mijn normale niveau. Dit kwam mede door het feit dat ik als rechterspits moest opereren. Een noodgedwongen keuze bij gebrek aan spelers. Het liefst speel ik op ‘9’ om in de verdediging onrust te veroorzaken. Daar kwam nu niks van terecht omdat HVC’10 speelde met een aanvallend ingestelde linkerverdediger”, blikt Recica terug.

De kleedkamerdeur bleef afgelopen weekend lang dicht. In het bijzijn van trainer Andries Wendt likte de spelersgroep haar wonden. ‘In de eerste helft waren we gelijkwaardig. Nadat spelmaker Ronald Kuyt al vroeg werd gewisseld zag je dat we opportunistischer gingen spelen. Neem van mij aan: als Valken ’68 het moet hebben van lange ballen spelen, dan zijn we een eenvoudig te kloppen team. Zeker in de tweede helft waren we niet balvast. Spits Bastiaan de Mooij won amper duels waardoor we er niet in slaagden om kansen te creëren. In de kleedkamer stelde onze trainer ons gerust. We zitten nu even in een mindere fase maar er is nog niks verloren’, concludeert Recica.

Wordt het aanhaken of afhaken? Nadat vorig seizoen op glansrijke wijze de titel werd binnengehaald breken opnieuw cruciale weken aan op ’t Duyfrak. Zeven teams gaan de resterende vijf duels knokken om de kampioenschaal. ‘Nee, ik denk niet dat we dit seizoen boven onze stand hebben geleefd. We zijn altijd realistisch geweest in onze doelstellingen. Al snel werd duidelijk dat we een aardig elftal hebben dat goed mee kan komen met de topploegen. Als we ons spel kunnen laten zien waar we goed in zijn, dan zijn we gewoon een degelijk team dat moeilijk te verslaan is’, meent Recica.

Komende zaterdag  kan het seizoen in één klap goed gemaakt worden. Bij een zege op concurrent Zevenhoven leggen de Valkenburgers beslag op de tweede periodetitel. Recica vreest vooral het aanvallende duo Marco Pellegrom (al 26 doelpunten!) en Jens van Zon. ‘Een lastige hindernis. Ze spelen in een 4-2-2 samenstelling. Ze vinden het prettig om de tegenstander te laten komen en dan in de counter toe te slaan. Daar zullen we voor moeten waken. Zaterdagmiddag moet hét gebeuren. Als we het laten liggen is de kans groot dat we naast alle prijzen pakken’, analyseert Recica.

In de selectie van Andries Wendt ontbreken William van Voorbergen en Ronald Kuyt. Erwin de Ridder en Herman Varkevisser zijn wel weer beschikbaar.  Het duel tussen Valken ’68 en Zevenhoven begint om  14:30 uur. Via FM 106.8 (ether), 88.1 (kabel) of de link https://sport.rtvkatwijk.nl (klik links onderaan op Live Radio) kunt u een radioverslag horen van deze wedstrijd. Dinsdag wordt dit duel nog breder geanalyseerd op leidenamateurvoetbal.nl.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read