Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Mario Koswal: ,,Klus zo snel mogelijk klaren”

voorbeschouwing167x60Mario Koswal blaakt van vertrouwen voor wat betreft een happy end voor FC Boshuizen. De trainer van de koploper in 1B wil het trouwens niet tot het eind laten komen. ,,Gezien het programma van de ploegen onder ons en onze eigen kracht is het mogelijk om over zes wedstrijden kampioen te zijn. Daar gaan we in elk geval wel voor.”

FC Boshuizen ging enigszins gemankeerd de winterstop in. Een nederlaag in de kikkerpolder, tal van schorsingen en een mogelijk vertrek van sterspeler Garry Mendes Rodrigues.
In januari pakten ‘de kanaries’ uit het verleden de draad weer op. HVV en SJC werden op een nederlaag getrakteerd en de concurrentie verloor juist weer punten. Boshuizen staat er nu onverminderd gekleurd op en heeft nog steeds maar één doel: de titel.
Aan trainer Koswal vroegen we hoe de stand van zaken is met het oog op de volgende opponent.

Zondag gaat jouw ploeg naar hekkensluiter Papendrecht. Wie moet je nog missen?

Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

,,Nick van As is nog geblesseerd, maar is weer aan het terugkomen. Hij raakte geblesseerd tegen UVS. Momenteel loopt hij voor zichzelf. Mehmet Güngor is nog niet 100% hersteld van een blessure, maar kan al wel weer op de bank zitten. Verder missen we Bart-Jan Neuteboom, Jeffrey Loozen en Roberto Escudero door schorsingen. We wachten nog op een antwoord i.v.m. ons bezwaar tegen een schikkingsvoorstel voor Neuteboom. De rest van de groep is fit en vooral gretig. En daarbij komt dat ik denk in oplossingen en niet in problemen. We kunnen best een stootje hebben. In de laatste wedstrijden waren we immers ook niet compleet.”

Niet onbelangrijk is ook dat Mendes Rodrigues is gebleven.

,,Zonder hem was het inderdaad lastiger geworden, maar we mogen voorlopig nog van hem blijven genieten. Dat neemt niet weg dat we niet stil zitten. Er zit genoeg kwaliteit aan te komen. Eerst moeten we nu de klus klaren en bij voorkeur zo snel mogelijk.

De hoofdklasse is in zicht, maar het moet nog wel even gebeuren.

,,Daar hebben we alle vertrouwen in. Wij moeten onze wedstrijden gewoon blijven winnen. Dan kan het snel gepiept zijn. Hoe eerder hoe beter, want dan kan de focus naar volgend seizoen. Omdat we het zo goed doen en de club positivisme uitstraalt zijn er al veel jongens geweest die hebben aangegeven om hier te willen voetballen. Sterker nog, ik word gek gebeld. Ook door jongens die in de betaalde jeugd rondlopen of betaald voetbal hebben gespeeld en zijn gestopt. Men krijgt mee dat de sfeer hier heel goed is en als we hoofdklasse zouden kunnen gaan spelen wordt het alleen nog maar leuker. Daarbij komt ook nog eens dat we toe werken naar een nieuw complex. Enkel zet ik nu nog alles in de parkeerstand. Als we ergens in april kampioen kunnen zijn, hebben we nog twee maanden om de selectie voor volgend seizoen rond te krijgen. Het is in elk geval heerlijk voor de club dat Boshuizen weer op de kaart staat. De club is in trek.”

Wat hebben jullie na de laatste competitiewedstrijd uitgespookt?

FC-Boshuizen okt 2011 51,,Er is veel aan fitness gedaan. Ook zijn we een keer de zaal ingetrokken. Afgelopen zondag hebben we geoefend tegen Laakkwartier (3-2 in het nadeel van de Leidse ploeg). Eigenlijk al met het oog op Papendrecht. Het zijn beide veel mindere ploegen, waar wij normaal gesproken altijd van moeten kunnen winnen. Het kunnen lastige wedstrijden worden als je niet snel scoort. Tegen Laakkwartier hebben we kunnen leren op dat gebied. Dinsdag hebben we geoefend tegen de zondagtak van Voorschoten’97. Die wilden juist wel meevoetballen en dat ligt ons beter. Het werd dan ook 8-1. Hoe dan ook; wij zijn er klaar voor.”

Natuurlijk is het nog niet zover, maar iedereen ziet Boshuizen als de torenhoge favoriet. En dan komt de toekomst.

,,En die zijn wij rooskleurig in. Als de titel binnen is, gaan we met man en macht proberen om sponsoren binnen te halen. Wij doen het met zeer beperkte middelen. Het gaat bij ons niet over kapitalen. Als je in de hoofdklasse wilt spelen, moet je je wel kunnen versterken. Daar liggen dus kansen zoals ik zei, met jongens die graag bij ons komen spelen. Dan kunnen we een volgende stap maken met de club. Ook is het voor Boshuizen erg belangrijk om de jeugd verder te begeleiden. Dit met behulp van de spelers van het eerste. Als die basis ook wordt versterkt door het samen te doen, slaan we twee vliegen in één klap. Roberto is nu al bezig met het begeleiden van jongeren (item over Stichting Jeugd-en Jongerenwerk werd al eerder geplaatst op deze site, red.) en dat werpt ook zijn vruchten af. Al met al zijn we dus flink aan de weg aan het het timmeren.”

In het thuisduel had Boshuizen geen kind aan Papendrecht (3-0). De Leidse ploeg vergaarde vooralsnog 36 punten, liefst 31 meer dan de staartploeg.