donderdag, april 25, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOp naar speelronde 22 (zaterdag)...

Op naar speelronde 22 (zaterdag)…

-

Tussen hoop en vrees. Met angst en beven. Juist met alle vertrouwen. De belangen zijn voor de meeste clubs nog groot en dus is het raadzaam om even door de diverse klassen heen te lopen. Wat staat er zoal op het programma en waar gaan de vonken vanaf spatten?

Eerste klasse

Na de winst op FC Rijnvogels is RCL brutaal de top vijf binnen gedrongen. De Leiderdorpers hebben zelfs nog maar een achterstand van drie punten op de nummer twee, Alexandria’66. RCL lijkt graag naar boven, maar verliest de realiteit oog niet uit het oog. Bij een nederlaag zakte de ploeg zomaar weer weg in de middenmoot, nog altijd wel een positie waarop Frank Bloemheuvel vooraf voor getekend zou hebben. Komende zaterdag kan de vrij jonge formatie revanche nemen op Vitesse . Dit is de enige ploeg die RCL nadrukkelijk op de pijnbank kreeg eerder dit seizoen. Na een dramatische start met twee snelle tegengoals werd het 6-1 in Delft.
De ex-hoofdklasser is tevens een naaste belager in de strijd om de derde periodetitel. RCL, samen met GHC overigens, heeft tien punten uit vier. De aanstaande tegenstander heeft er drie minder. De laatste thuisnederlaag van RCL in competitieverband dateert van 6 maart 2010 (!!!!). GHC is dus ook uitstekend op dreef in de derde periode en heeft evenveel punten als RCL in de competitie en in de strijd om de derde periode. Afgelopen dinsdag verloor de ploeg met de borst vooruit na strafschoppen van Leonidas, een zondaghoofdklasser. Het ging hier om een duel in de districtsbeker. GHC gaat op bezoek bij Nootdorp, een ploeg waartegen eerder werd geremiseerd (1-1). Richard Guffens maakte destijds vanaf elfmeter de 1-0. Dat zal zaterdag zeker niet gebeuren, want de gewilde spits raakte stevig geblesseerd aan de linkerknie in het genoemde bekerduel. FC Rijnvogels reist af naar Delta Sport. Op de Kooltuin eindigde dit duel in 3-0. De voortekenen zijn evenwel niet al te best, want de Katwijkers kampen met de vorm en defensieve problemen in verband met schorsingen. Rijnvogels zag vorige week zowel GHC als RCL overvliegen in de stand en is nu op plaats zes beland. Het gat met de nummer elf, Spijkenisse, is zes punten. Vanaf plaats toen naar boven is elke ploeg aan het eind van de rit verzekerd van minimaal nog een jaar eerste klasse (of een stap naar de hoofdklasse uiteraard).

Tweede klasse

Met nog zes speelronden te gaan, is het krankzinnig spannend in de top van de tweede klasse. Zes clubs van de bovenste zeven spelen onderling een duel komende zaterdag. En dat is ook het weekend daarop het geval. De huidige nummer zeven, Forum Sport, is ook verre van uitgeschakeld, want de Voorburgers hebben slechts vier punten minder dan het leidende tweetal Haaglandia en Valken’68. De Valkenburgers nemen het zaterdag in Hoek van Holland op tegen HVC’10. Op ’t Duyfrak werden de punten in 2011 gedeeld: 2-2. De ploeg van Andries Wendt verloor tegen DUNO in de vorige speelronde, waardoor er plots dus meerdere kapers terug zijn op de kust voor het kampioenschap. De andere toppers gaan tussen DUNO en Zevenhoven en Haaglandia en DSVP. Het lijkt de eredivisie wel..
Roodenburg is ver verwijderd van deze kopgroep en heeft enkel nog als doel om RAS te achterhalen en Oegstgeest achter zich te laten. Op doelsaldo klom de Leidse ploeg ten koste van Oegstgeest, maar plaats dertien lijkt ook waardeloos. Tenzij Haaglandia uit de competitie wordt genomen, omdat de zaken bij deze club financieel niet op orde zijn. In Leiden-Noord moet daar edoch niet steevast op gerekend worden. Op eigen veld verloor Roodenburg met 3-6 van Forum Sport, na onder meer een 2-0 voorsprong.
Ook Oegstgeest treft een tegenstander waartegen het eerder speelde en voor kwam. De 0-1 werd uiteindelijk omgezet in een 3-2 nederlaag. Een nieuwe verliespartij komt de formatie van Wim Visser heel beroerd uit, want het is reeds vijf voor twaalf op de Voscuyl. Visser gaf na de verloren wedstrijd bij Zevenhoven nog aan dat er feitelijk zes punten bij moeten komen in de twee komende duels om nog een kans te maken op de nacompetitie. Volgende week staan Roodenburg en Oegstgeest tegenover elkaar in de sleutelstad.

Derde klasse

In 3A is er sprake van een streekderby. En tegelijkertijd ook nog eens een topper. TAVV speelt op het eigen complex tegen Koudekerk, dat eerder de Ter Aarders moest laten voor gaan (1-3). Koudekerk heeft zich evenwel prima hersteld en klom ondertussen naar de zeven de plaats. De achterstand op de nummer drie, Perkouw, is nog maar vier punten. Belangrijker nog wel is dat de withemden aan de leiding gaan in de derde periode. Dit dan weer wel samen met jawel..TAVV. De ploeg van Henry Egberts naderde Soccer Boys, tweemaal achtereen verliezend, tot op twee punten en dus zijn de blauwwitten in de race voor de titel. Een huzarenstuk van jewelste, want vorig seizoen stond er achter TAVV nog vierdeklasser.
In 3B is Lugdunum ‘gastheer’ van LSVV’70. Over die wedstrijd volgt nog een bijdrage in de “Voorbeschouwing van de Week”. VV Leiden neemt het op tegen Die Haghe. Bij de vorige ontmoeting sprak trainer Fred Filippo van een bemoedigend punt. De wens om er nu meer uit te slepen zal groot zijn, want de bewoners van de Mors zijn nog verre verwijderd van het sein ‘veilig’. Het al tijden gehavende team zal een kluif krijgen aan Die Haghe, want die ploeg doet nog mee in de derde periode.
In West I speelt Kagia een belangrijke wedstrijd tegen VVC. De Lisserbroekers behaalden de laatste tijd weinig punten en zakten naar de gevarenzone. Vooralsnog geen reden voor trainer Ramon Hageraats om in paniek te raken, want de Kagianen treffen de komende tijd vooral ploegen die op de ranglijst lager staan. De Nieuw-Vennepers hebben tot aan de 20ste speelronde 1 punt minder in de wacht gesleept.

Vierde klasse

In de laagste standaardklasse gaat de titelstrijd nog steeds onverminderd door tussen DWO en Blauw Zwart. De Zoetermeerders liggen op voorsprong en moeten die minimaal vast kunnen houden gezien het bezoek van Oosterheem komende zaterdag aan DWO. Volger Blauw Zwart neemt het op tegen Hazerswoudse Boys, en die ploeg is nog druk verwikkeld in de strijd om zo hoog mogelijk te eindigen en nacompetitie te spelen. De ploeg van Andre Eggerding is zesde en heeft een achterstand van vijf punten op de nummer vier, VVSB. De Noordwijkerhouters staan zaterdag tegenover bezoeker Leidsche Boys. VVSB heeft drie punten minder en kan dus op gelijke hoogte komen met de nieuwkomer in deze klasse. Daar zou Woubrugge dan weer van kunnen profiteren, maar dan moet de equipe van Jan Wouters geen punten morsen, zoals dat eerder wel het geval was tegen SVOW. De volgelingen van Johan Peper hebben echter ook nog belang bij het duel, want de Weteringbruggers staan genoteerd op de zevende plek en kunnen ook nog een gooi doen naar de nacompetitie.
Onderin nam GWS vorige week enige afstand van Football Factory door het onderlinge duel met 2-0 te winnen. Jan Wansink en zijn team hebben acht punten, terwijl Football Factory al lange tijd vast staat op vier punten. De Sassenheimers nemen het komend weekend op tegen en bij DoCoS. Pieter van Schie en zijn gemêleerde gezelschap van FF spelen zaterdag een Leids onderonsje bij UVS, de nummer tien. De uitslagen van de heenronde waren: GWS- DoCoS 0-0, Oosterheem- DWO 0-3, BlauwZwart- Hazerswoudse Boys 1-0, Football Factory- UVS 3-3, Leidsche Boys- VVSB 5-1 en SVOW- Woubrugge 4-3.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read