dinsdag, april 23, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOp naar speelronde 23 (zaterdag)..

Op naar speelronde 23 (zaterdag)..

-

Hierbij weer de wekelijkse uiteenzetting van het naderende programma. Speeldag 23 zal ongetwijfeld weer wat duidelijker maken. Wie krijgen er lucht, waar valt (al bijna) wat te vieren en waar pakken de donkere wolken zich samen?

Eerste klasse

Zoals in de voorbeschouwing, elders op deze website,  al te lezen valt staan twee regioploegen tegenover elkaar. GHC is gastheer van RCL. Voor beide ploegen doet de wedstrijd er zeker nog toe. Met Vitesse Delft leidt het drietal in de strijd om de derde periodetitel. Zowel GHC als RCL kijken daar vooralsnog slechts zijdelings naar, want de afstand naar de gevarenzone is nog steeds niet bijzonder groot. Opmerkelijk, daar GHC zelfs opklom naar de derde positie. RCL is momenteel achtste, maar bij winst wordt de Groene Hart Combinatie weer achterhaald. Op eigen terrein bleef de ploeg van Frank Bloemheuvel nipt de baas met 1-0. FC Rijnvogels heeft ook nog punten nodig om rustig achterover te kunnen gaan leunen richting de vorige week verdiende nacompetitie. De driepunter zou komende zaterdag al ingevuld moeten kunnen worden, wanneer Leonidas de Kooltuin komt bezoeken. De Katwijkers hebben 33 punten in het bezit en bungelen tussen de regiogenoten in. In Rotterdam won FCR met 2-5, terwijl GHC en RCL daar juist punten morsten (1-1).

Tweede klasse

Oegstgeest maart 2011 146Het doek kan aanstaande zaterdag definitief vallen voor Roodenburg en Oegstgeest. Beide clubs hebben zich al verzoend met rechtstreekse degradatie, tenzij Haaglandia deze week omvalt vanwege een aanzienlijke schuldenlast. Dan zou 1 van de 2 de dans nog kunnen ontspringen via de achterdeur, maar daar wordt nauwelijks rekening mee gehouden op De Voscuyl en in Leiden-Noord. Roodenburg treft zaterdag Gouda, dat er alles aan doet om weg te blijven bij de onderste vier plekken. Eerder ging de equipe van Patrick Kamperveen met 3-2 onderuit in het Goudse. Ook Oegstgeest verloor eerder van de aanstaande opponent, 1-2 van MVV’27. De Maaslanders zijn ook nog niet veilig voor een p/d wedstrijden. Op Lyra, RAS en SVC’08 spelen de andere nog niet genoemde ploegen om de titel. De komende weken krijgt deze klasse wat dat betreft een verhaal van de tien kleine negertjes.  Valken’68 hoopt nog steeds overeind te blijven, maar zal dan komende zaterdag op zeker wel moeten winnen van Lyra, een ploeg die eerder met een 2-0 zege aan de haal ging.  De ploeg van Andries Wendt stond even op kop, maar is onderwijl teruggezakt naar de vijfde plaats, echter nog wel op slechts drie punten van de huidige leider, DSVP. Die formatie ontmoet de nummer twee, Forum Sport, terwijl ook Zevenhoven en HVC’10 met elkaar in de boksring komen. Een week later gaat Valken’68 op visite bij Haaglandia. Alles is dus nog steeds mogelijk, maar mocht Valken’68 niet komen bovendrijven dan is er nog steeds een kans op succes via de verlenging van het seizoen. De tweede periodetitel werd namelijk in de wacht gesleept j.l. zaterdag over de rug van Zevenhoven.

Derde klasse

TAVV is nog steeds volop in de running voor het kampioenschap in 3A. Met nog vier speelronden is de blauwwitte brigade van Henry Egberts nog als enige hijgende in de nek van Soccer Boys. Beide ploegen treffen elkaar nog, maar voor die tijd staan er nog twee andere duels op het programma. Zo speelt TAVV zaterdag bij Perkouw, een ploeg waartegen eerder gelijk werd gespeeld (1-1). TAVV is tot nu toe de beste in de derde periode, maar lijkt enkel nog maar genoegen te willen nemen met de titel. Koudekerk is ook nog niet geheel kansloos in de derde periode als de nummer drie, twee punten achter Perkouw en drie t.o.v. de Ter Aarders. Koudekerk kan zaterdag revanche nemen voor de grote nederlaag, die de ploeg eerder moest slikken bij Be Fair (5-1).

In West I beleeft Kagia een uitermate merkwaardig gezien. De ploeg vergaarde eerst bar weinig punten, kende daarna een hele goede reeks en vervolgens volgden er weer een berg aan puntloze wedstrijden. Dat resulteerde tot nu toe in de titel van periode 2, maar op de ranglijst staan de mannen van Ramon Hageraats laag genoteerd en dreigt de huidige positie, nummer 11, er voor te zorgen dat de prijs moet worden ingeleverd. Op tweede paasdag won de ploeg uit Lisserbroek bij Jong Hercules, waardoor er wel weer hoop gloort om nog te stijgen en dus alsnog nacompetitie te spelen voor een plek in de tweede klasse. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SCW, de nummer acht van de ranglijst, op het menu en die ploeg doet het uitstekend in de derde periode. Kagia kan dus andermaal vol aan de bak.

In 3B strijden Lugdunum, vvLeiden en LSVV’70 nog voor lijfsbehoud. Lugdunum heeft de beste papieren (en opvallend genoeg een periodetitel op zak), maar kan zeker nog niet uitbollen richting de nacompetitie. Zaterdag is Duindorp de tegenstander en bij winst kan de formatie van Hennie de Klerk de Duindorpers passeren op de ladder. In dat geval lijkt minimaal klassebehoud dan wel zeker. vvLeiden gaat naar de nummer drie.  Polanen was in Leiden onbetwist de betere (1-5). De ploeg van Fred Filippo staat op de elfde plaats en kan zich weinig misstappen meer veroorloven. LSVV’70 staat daar weer een plekje onder en speelt thuis tegen Westlandia. Ook de Westlanders zijn nog niet verzekerd van een langer verblijf in de derde klasse, maar hebben vooralsnog wel een gaatje van vijf punten, afgezet tegen het puntenaantal van Wim Mugges volgelingen.

Vierde klasse

In 4B komt Alphia in actie, terwijl 4A nog twee weken in ruste is. De Alphenaren spelen thuis tegen Sportief, de nummer vijf. Deze wedstrijd heeft in principe weinig meer om het lijf. Alphia gaat nacompetitie spelen en kan geen kampioen meer worden (of Ted van Berkel en zijn ploeg moeten nog geloven in die 0, 4% kans).

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read