HomeVoetbalnieuws-leiden‘6-0 zege heeft niets om het lijf’

‘6-0 zege heeft niets om het lijf’

-

Met 6-0 winnen en als trainer concluderen dat de zege niets om het lijf had. Ben Stukart deed het na de overwinning van MMO bij laagvlieger Leidsche Boys. Door de overwinning blijft MMO aan kop in 4A, hoewel de twee concurrenten Van Nispen en Stompwijk ’92 in het spoor bleven.

,,Ik had dit weekend gehoopt op puntenverlies van de concurrentie, omdat ze beide een lastige uitwedstrijd hadden”, zei Stukart. ,,Maar het belangrijkste is dat we zelf gewonnen hebben. We leven van week tot week.”
MMO kwam eind januari voor het laatst in actie en imponeerde toen tegen Bernardus. Stukart weigerde het matige optreden van afgelopen zondag toe te schrijven aan het gebrek aan wedstrijdritme. ,,Nee, dat is geen excuus. We zijn tijdens de vorstperiode tweemaal naar de zaal uitgeweken en hebben vorige week nog een goede oefenpot gespeeld tegen ROAC. Daarnaast is er goed en scherp getraind.”

Volgens Stukart was de ruime zege meer het gevolg van de geringe weerstand van de tegenstander. ,,In goeden doen hadden we hier de dubbele cijfers gehaald.” Leidsche Boys weigerde zich echter vrijwillig naar de slachtbank te laten leiden en kleunde er bij vlagen hard in. Een echte wedstrijd werd het echter nooit.

Bij rust stond het 0-3 door treffers van Jordi Wong, Albert van der Hoorn en Werner van Leeuwen. In de tweede helft wist MMO nog drie doelpunten te noteren. Nogmaals Van Leeuwen, Rudolf Bax en Tom Disseldorp maakten het half dozijn compleet.