Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Arjan van Empel: ,,Weloverwogen beslissingen nemen”

Brasserie Park
Rurh gold artikelbanner

ts-docosOp eigen veld won DoCoS bij de seizoensopening al met 7-0 en dit keer werd Football Factory met 1-9 teruggewezen. Assistent Arjan van Empel had leuke goals gezien, maar liep niet over van enthousiasme na het bezoek aan het complex bij de Leidse Universiteit.

,,Nee, ik vond het niet bepaald sfeerrijk daar. Het verliep voor ons ook wel erg eenvoudig deze middag. Wel was de zege weer eens nodig, want de laatste resultaten voor de winterstop bleven wat achter. We hebben weer wat ploegen in het vizier en dat is wel positief.”

DoCoS startte dit seizoen met een zaterdagtak en die kreeg met name gestalte door de inspanningen van het trio Rinus Gravekamp, Bert Peet en Arjan van Empel. Na ruim een halfjaar is de vraag of Van Empel tevreden is over de voortgang. ,,Wij zijn ins Blaue hinein gestapt, zeg maar. De stand in deze klasse tekende zich gauw af. DoCoS heeft hier en daar resultaten neer kunnen zetten, maar af en toe was het ook heel weinig van onze kant. Het team is opgebouwd uit jonge honden. Tegen Football Factory hadden we er zes A-junioren bij en twee eerstejaars senioren. Dan weet je dat er wisselvalligheid in zit. Het eerste seizoen is voor ons een prima leerschool en van daaruit moet deze groep zich de komende seizoenen verder ontwikkelen en ervaring opbouwen.”

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sepa green artikelbanner
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

De vraag is of dat met dezelfde groep gaat gebeuren de komende seizoenen. ,,De insteek is dat er verder wordt gewerkt met deze groep. Daarnaast zijn er al toezeggingen voor volgend seizoen. En dan gaat het om jongens die eerder bij DoCoS speelden. Dat is voor de club van groot belang, want we houden hier graag onze eigen identiteit. Het kan gebeuren dat clubjongens hun vleugels uitslaan, maar dan is het positief om te merken dat ze ook terug willen komen.”

DoCoS zal de komende jaren beslissingen gaan nemen over de voortgang. Blijven de zaterdagtak en de traditionele zondagtak naast elkaar in leven of wordt er toegewerkt naar een speerpunt voor een bepaalde dag. ,,Dat is inderdaad de vraag. Mijn mening is dat je niet op twee paarden moet wedden. Dat wil echter niet zeggen dat de teams niet naast elkaar zouden kunnen bestaan. Je kunt met een team ook als eerste elftal lager gaan spelen. Wel is het zo dat veel jongens tegenwoordig graag op zaterdag ballen. Ik zal mij zelf vanaf volgend jaar bezig gaan houden met Technische Zaken binnen de club. Op een zeker moment moet je knopen doorhakken, maar het is vooral van groot belang om weloverwogen beslissingen te nemen. Welke kant dan ook op. Ik ben in elk geval van mening dat je iedereen binnen de club de ruimte moet geven om een keuze te kunnen maken. Blauw Zwart bijvoorbeeld heeft er voor gekozen om alles over te zetten naar de zaterdag. Daar sta ik dus lijnrecht tegenover.”

Ton van Zijp, sinds jaar en dag voorzitter, zal moeten worden opgevolgd. Is daar al iets over bekend? ,,Er zijn kandidaten, ja. Ik denk ook dat er schot in zit. Maar haastige spoed is zelden goed dus ook die keuze moet doorspekt zijn van juiste overwegingen.”

Volgens seizoen zal DoCoS zaterdag onder leiding staan van Joop Lankhaar. De in Alphen geboren ex-speler van Den Haag krijgt de taak mee om de zaterdagtak nog meer op de kaart te zetten.

Gerard Bol artikel
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten