donderdag, april 18, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenBakker: ,,MMO morele winnaar na duel met Stompwijk”

Bakker: ,,MMO morele winnaar na duel met Stompwijk”

-

ts-mmohoogmadeZondag 15 april was het dan eindelijk zover. Om 14.00 uur vond de kraker tussen MMO en achtervolger Stompwijk ’92 plaats. Eerder dit seizoen moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. Ook ditmaal eindigde het duel in een gelijkspel: 2-2.

De toeschouwers kregen een vermakelijk duel voorgeschoteld. Stompwijk ging vanaf de eerste minuut op jacht naar een doelpunt. Er moest vandaag namelijk gewonnen worden om zicht te blijven houden op het kampioenschap en hierdoor directe promotie naar de derde klasse af te dwingen.

Beide ploegen gaven in de eerste helft betrekkelijk weinig weg, maar vlak voor rust was het dan toch raak voor de thuisploeg. Het was Nick Ammerlaan die maar weer eens belangrijk was voor Stompwijk. De vreugde was groot en misschien werd er ook wel te lang nagenoten van de voorsprong. Een minuut later was het namelijk alweer gelijk. Tom Disseldorp liet MMO en Hoogmade juichen.

Na rust golfde het spel wederom op en neer. MMO was de eerste die een kans kreeg en prpmpt kwamen de groenwitten aan de leiding via Rudolf Bax. De koploper rook bloed en wilde de wedstrijd graag voortijdig beslissen. De mannen van Stompwijk-trainer Ron de Roode gaven zich echter niet zo gemakkelijk gewonnen en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Met alle risico’s van dien werd nadrukkelijk de aanval gekozen door de thuisploeg. Er kwamen ook kansen, maar aan de andere kant bleef MMO gevaarlijk in de counter.

Twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Nadat de leidsman zeer gemakkelijk naar de stip wees, scoorde Ammerlaan zijn tweede van de middag. De hectische slotfase bracht veel spanning met zich mee, maar beide ploegen kwamen niet meer tot scoren. Zodoende eindigde deze topper in een 2-2 gelijkspel.

Stompwijk-middenvelder Onderwater was teleurgesteld, maar kon zijn ploeg niets verwijten: ,,Ik denk dat we onze beste wedstrijd van het seizoen hebben gespeeld. We waren scherp en ik denk dat we hebben uitgestraald dat we graag wilden winnen. Ik vind dat wij gedomineerd hebben en we hadden het middenveld in handen. Daarentegen hebben we te weinig kansen afgedwongen en was het de hele wedstrijd oppassen met de gevaarlijke counters van MMO.” Ondanks dat MMO nu heel dicht bij de titel is, blijft Onderwater hopen op een wonder: ,,Zij moeten het toch nog maar even doen. Daarnaast hebben we altijd nog de nacompetitie waarin we iets kunnen uitrichten.”

MMO-aanvaller Richard Bakker was zeer content met de uitslag: ,,Natuurlijk gingen we voor de winst en wilden we graag een onoverbrugbaar gat slaan, maar als je dan na hard werken een punt meeneemt, denk ik dat we zeker niet moeten klagen. We hebben goed vanuit de organisatie gespeeld en het hoofd erbij gehouden. Daarnaast hebben we op de juiste momenten toegeslagen en vond ik die penalty wel erg gemakkelijk gegeven.”

Met het oog op het aanstaande kampioenschap droomt Bakker al van de derde klasse: ,,Ik weet zeker dat we niet zullen misstaan in de derde klasse. We hebben de wens een stabiele derdeklasser te worden en in de toekomst mee te doen voor de prijzen. De selectie blijft volgend jaar intact en we hebben gewoon een goede ploeg. Met nog twee thuiswedstrijden te gaan, mogen we het nu echt niet meer weggeven.”

Stompwijk’92: R. van de Voort, De Jong, Westerman (J. van de Voort), Droog, Disseldorp, Van de Linden (Havik), Onderwater, Nieuwland, Ammerlaan, Van de Salm, Van Marwijk.
MMO: A. van Wieringen, R. van Wieringen, Lieverse, L. van Goozen, C. van Goozen (Van Leeuwen), Hoogenboom, Bax, Luykx, T. Disseldorp (Wong), Bakker, J. Disseldorp.