vrijdag, april 19, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenDe toppers van week 10...

De toppers van week 10…

-

spelersklassementZe hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze schakelden hun mannetje uit of gaven de ene na de andere assist. Of ze scoorden of speelden als het cement tussen de linies. De bal rolde weer en dus werden er weer spelers ‘op de bon geslingerd’. De toppers van de week…

Eerste en tweede klasse

Vierendertig spelers werden afgelopen weekend door hun trainer, leider of andere voetbaldeskundige beloond met punten voor het spelersklassement van leidenamateurvoetbal.nl.
Drie verdedigers scoorden drie punten, waardoor met name Max Bueno de Mesquita en Danny Maaskant van GHC zich verder omhoog werkten in de top van het klassement. Ook Jeroen Haasnoot van Valken’68 speelde een puike pot, hoewel hij ook niet kon verhinderen dat de geelroden de tweede seizoensnederlaag leden. Martijn Zwaan kon een nederlaag ook niet afwenden, maar door zijn keeperswerk bleef FC Rijnvogels de hoop koesteren om een punt uit het vuur te slepen tegen Smitshoek. Ook twee aanvallers wisten zich te onderscheiden. Jochy Sebrechts was veruit de opvallendste speler bij UVS, dat te sterk was voor VELO. Roy Dijkstra scoorde tweemaal voor Oegstgeest en werd eveneens beloond met drie punten. Leider Garry Mendes Rodrigues voegde ook nog maar eens twee punten toe aan zijn totaal en heeft veruit de beste papieren om straks tot ‘Speler van het Seizoen’ te worden benoemd. Twee spelers brachten de eerste twee punten binnen en dat waren Tali Arnold Amondo van FC Boshuizen en Bas Nieuwenburg van UDO. Guus van der Hoeven (SJC) en Bart van der Weijden zijn ook van de nul af.

Derde en vierde klasse

Niet minder dan dertien spelers vielen in zeer positieve zin op in deze twee speelklassen. MMO, TAVV en Foreholte schoven zelfs twee spelers naar voren. Voor de ploeg uit Hoogmade waren dat Richard Bakker en Jeroen Disseldorp, voor de Ter Aarders Lars van der Pijl en Lyndon de Bruin en voor de Voorhouters Job Schinkelshoek en Stefan Dickhoff. Sem Schilthuizen van Leidsche Boys nam zijn ploeg weer eens aan de hand en daardoor werd zijn koppositie andermaal versterkt. Jimmy van der Weijden schoot door van 1 naar vier punten namens Woubrugge. Ricky Visser hielp Warmunda aan een zege, Erik van Zeil zette een prima prestatie neer maar verloor wel met ROAC, terwijl Thijs van Wetten Hazerswoudse Boys weer wat kleur op de wangen bezorgde. Barry Verboon kwam in de dubbele cijfers uit met zijn drie punten erbij, terwijl A-jnuior Ben van der Lans zelfs de beste was van Kagia, dat wel onderuit ging. Voor het eerst in de scores kwamen Michael Wijsman (Warmunda), Joost Spierenburg (SJZ) en de FC Rijnland-spelers Joeri Steenhoven en Ferry van Leeuwen. Zij behaalden twee punten. Voorts kwamen er weer enkele spelers bij die nu op 1 staan, te weten: Tanno Oele en Robert Akerboom (ASC), Lucas Beerlage en Joey Schmidt (DoCoS, zo), Sander Mulder (LSVV’70) en Martijn Droog (Stompwijk’92).

Morgen volgt het complete overzicht en bij vragen, opmerkingen of anderzijds…mail ons gerust. Enkel, nog maar eens voor alle duidelijkheid, heeft onze redactie geen enkele stem in het verhaal.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read