zaterdag, april 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenDe toppers van week 11...

De toppers van week 11…

-

spelersklassementZe hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze schakelden hun mannetje uit of gaven de ene na de andere assist. Of ze scoorden of speelden als het cement tussen de linies. De bal rolde weer en dus werden er weer spelers ‘op de bon geslingerd’. De toppers van de week…

Eerste en tweede klasse

Garry Mendes Rodrigues is nog immer de beste speler van de regionale velden. Zijn voorsprong op de nummer twee, Mark Tetteroo, is vijf punten en daarmee ligt de Rotterdammer in Leidse dienst op koers. De strijd om de derde plaats is momenteel wel heel spannend. Jochy Sebrechts van UVS neemt de laatste weken zijn ploeg aan de hand en dat heeft hem ondertussen een plek bezorgd bij de beste spelers. Ook Benny Rhiuoes van Roodenburg is nog steeds in de running voor een hoge klassering. Dat is ook van kracht voor Erwin van der Nagel, de doelman die Valken’68 aan het eind van het seizoen verlaat om zijn heil te zoeken bij Quick Boys. Roberto Escudero van FC Boshuizen is ook aan een zeer sterke reeks wedstrijden bezig en dat is afgelopen weekend ook niet opopvallend gebleven.
Andy van der Meulen van Roodenburg hield zijn doel op  één tegendoelpunt na schoon. Roodenburg verloor, maar Van der Meulen hield zijn ploeg wel in de wedstrijd en dat kwam hem op drie punten te staan.
Richard Guffens was andermaal belangrijk voor GHC en ook de spits werd op de bon geslingerd met de volle score. Carl Krayenoord is wellicht de grootste verrassing bij FC Rijnvogels dit seizoen en de aanvaller klom naar twaalf punten. Sander Mens van UDO is een nieuw gezicht binnen de gelederen van het klassement. Die stelling gaat ook voor Lars van Bommel en Lennard Leeuwenburg van Oegstgeest.

Derde en vierde klasse

Sem Schilthuizen blonk voor de zoveelste keer uit bij Leidsche Boys, waardoor de ex-speler van Lugdunum er florissant voor staat in ons klassement. Door zijn passes, overzicht en een winnaarmentaliteit is hij vooralsnog niet te stuiten in de rangschikking bij de derde-en vierde klasse. Toch geeft met name Lars van der Pijl van TAVV zich nog niet gewonnen en is onder meer Sow Alagie bezig aan een opmars. Alphiaan Michel de Kruijf heeft de handdoek ook nog niet geworpen. Andere klasbakken van het afgelopen weekend waren: Mitchel Boere (ROAC), Albert van de Hoorn en Albin van Wieringen (MMO), Mark Pels (Meerburg), Tom Plaisier (Hazerswoudse Boys), Michel Nolten (Alphia) en Pieter van Schie (Football Factory). Voor het eerst kregen Ton van de Ploeg (Woubrugge), Roland Middelkoop (vv Leiden), Yazici Oguzhan (Gol Sport), Ado Atal (Football Factory) en Mustafa Kuz punten en zij bevinden zich dus nu ook in de lijst die alsmaar groter wordt.

Vrijdag zijn alle standen en rangen weer zichtbaar op de website. Nog enkele weken en onze redactie stopt de publicatie, om zodoende de spanning op te bouwen. De prijswinnaars zullen in elk geval leuke prijzen tegemoet kunnen zien. Daarover later meer. En voor wie er nog geen punten heeft…de tijd gaat dringen. Stel je trainer, leider of andere kenner binnen de club niet langer teleur en zorg dat je volgende week wordt genoemd op leidenamateurvoetbal.nl

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read