Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

De toppers van week 8…

Mooi artikelbanner
Duke of Oz artikel

spelersklassementZe hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze schakelden hun mannetje uit of gaven de ene na de andere assist. Of ze scoorden of speelden als het cement tussen de linies. De bal rolde weer en dus werden er weer spelers ‘op de bon geslingerd’. De toppers van de week…

Eerste en tweede klasse

Vier spelers kregen afgelopen weekend de maximale score. Doelman Andrew Jansen toonde zich sterk in het doel van SJC, waardoor de Noordwijkers weer wat omhoog kunnen kijken. Roel Heemskerk was in goeden doen in het centrum bij Valken’68, dat zich meer dan serieus kandidaat heeft gesteld voor de titel in de tweede klasse. UVS lijkt weer terug bij af na een aantal nederlagen op rij, maar Mo Berdai stond zijn mannetje wel. De andere 3 punten gingen naar Martijn Walter die met twee goals belangrijk was bij SJC. Twee keer de volle buit dus bij de zwartwitte brigade van Laurens Mouter. Een punt minder, maar wel opvallend aanwezig, ging uit naar een zestal spelers. Erwin van der Nagel (Valken’68) en Sander van der Horst (FC Rijnvogels) vertegenwoordigden hun team, terwijl Roodenburg en Oegstgeest beide twee spelers ‘op de bon slingerden’. Voor de Leidenaren waren dat Benyounes Rhioues en good-old Patrick Heijmans. Namens Oegstgeest waren Bob den Hollander en Roy Dijkstra de speerpunten van het voorbije weekend. Voor aanvaller Dijkstra waren het de eerste punten van het seizoen. Van der Nagel en Rhioues mogen nog nadrukkelijk naar boven kijken in het spelersklassement. Drie spelers scoorden het eerste punt bij hun trainer, leider of andere contactpersoon vanuit de club. Wellicht smaakt het naar meer voor de UDO-spelers Tobias Schaafstra en doelman Jeroen Zuidhoek en voor Alex Bergshoeff van RCL, laatstgenoemde de tweede keeper bij de Leiderdorpers. Van FC Boshuizen werden nog geen punten genoteerd, omdat die ploeg het einde niet haalde tegen Papendrecht vanwege een kwetsuur bij de scheidsrechter.

Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Derde en vierde klasse

Vier spelers van een derdeklasser wisten zich te onderscheiden in het weekeinde van 25 en 26 februari. Jordy van der Hoorn (TAVV) deed dat niet voor het eerst en ook Gwen Koet van Lugdunum was al eerder uitblinker bij de groenhemden. Jan Brugman van ROAC liet knap keeperswerk zien en Sow Alagie (DOSR) werkte zich ook verder op in het klassement. Ook twee spelers van vierdeklassers kregen de hoogste score. Ergün Bayram (Gol Sport) en Michel de Kruijf (Alphia) kwamen duidelijk boven het maaiveld uit. Lars van der Pijl liet twee punten bijschrijven en kwam weer een stapje dichter in de buurt van de leidende positie. Daarbij dient wel te worden aangetekend dat de vierdeklassers op zaterdag niet in actie kwamen. Drie spelers vinden zich voor de eerste keer terug in de cijfers. Het gaat hier om Nick Ammerlaan van Stompwijk’92, Niels van Diemen van SJZ en Rutger Wiering van Foreholte. Verder deden Thijs van Seggelen (ROAC) en Paul Bisschop (DOSR) ook weer goede zaken.

Alle verdiende punten, standen en rangen zijn vrijdag weer terug te vinden in de geheel en al bijgewerkte klassementen. Bij vragen en/of opmerkingen, mail dan naar: redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Seven gifts artikel
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten