vrijdag, maart 29, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenDe toppers van week 9

De toppers van week 9

-

spelersklassementZe hielden hun doel schoon of voorkwamen meer tegentreffers. Ze schakelden hun mannetje uit of gaven de ene na de andere assist. Of ze scoorden of speelden als het cement tussen de linies. De bal rolde weer en dus werden er weer spelers ‘op de bon geslingerd’. De toppers van de week…

Eerste en tweede klasse

Er was deze week ruimte voor drie debutanten in de ranglijst. Onder hen twee Roodenburgers, te weten Robin van Wieringen en Mike Smit. De andere nieuweling was Nick Wijsman van RCL. De maximale score was slechts weggelegd voor twee spelers. Garry Mendes Rodrigues ( FC Boshuizen) verstevigde daarmee weer zijn leidende positie. Tim van Luxemburg van RCL schoof wat op in het klassement met drie punten erbij. Sander van der Horst (FC Rijnvogels), Danny Maaskant en Max Bueno de Mesquita (GHC) scoorden twee punten en zijn druk doende om zich alsnog op te werken naar een top drie klassering. Roberto Escudero van FC Boshuizen toonde wederom aan in een prima vorm te verkeren en steeg ook een aantal plaatsen. De andere spelers met twee punten waren: Robin Noort, Jeroen Haasnoot en Herman Varkevisser van Valken’68, Mo Berdai van UVS, Melvin Zweistra, Arthur Schiebroek en Jeroen Zuidhoek van UDO, Martijn Walter en Kevin van Gijlswijk van SJC en tenslotte Danny Nonhebel namens Oegstgeest.

Derde en vierde klasse

Aanmerkelijk meer spelers van de derde en vierde klasse kregen dit keer de maximale score. Vooral Sem Schilthuizen (Leidsche Boys, za), Martijn van de Vos (UVS,za) en Martijn van Rijt (SJZ) koesterden deze punten, want zij gooien hoge ogen in de rangschikking. Vier andere spelers bereikten ook de grens van twintig punten totaal of meer. Het gaat hier om het kwartet Michel Nolten (Alphia), Sow Alagie (DOSR), Gwen Koet (Lugdunum) en Jelle Korbee (Meerburg). De andere toppers van de week: Bob van de Geyn (Woubrugge), Mario van der Pluym (vv Leiden), Peter Wansink (vv Leiden), Raoul Frankhuizen (UVS, za), Hans Coret (SJZ), Tom Plaisier ( Hazerswoudse Boys), Jeffrey Smeele en Maik van Koppen (FC Rijnland) en Ergün Bayram (Gol Sport). Van enkele clubs kreeg onze redactie (nog) geen punten. Ofwel omdat er ondermaats werd gepresteerd of dat een en ander nog niet is doorgegeven. Vijf spelers zien hun naam voor het eerst terug in de stand na een prima optreden: Jimmy van der Weijden (Woubrugge), Jochem de Graaf (DoCoS, za), Kevin van Wijk (TAVV), Jordi Klink (DOSR) en Ramon Sluymer (Kagia). Morgen zullen de lijsten weer worden gepubliceerd.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read