Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Drost (TAVV): ,,In de tweede helft begon het te lopen”

Rurh gold artikelbanner
Brasserie Park

ts-tavvIn de derde klasse A (zaterdag) werd eindelijk weer gevoetbald en nog niet elke ploeg was zich daar even van bewust. Op Sportcomplex Aardam-West ontving TAVV laagvlieger WDS en de einduitslag van 3-0 doet vermoeden dat de Ter Aarders een ontspannen middag hadden beleefd. Er was echter een donderspeech van trainer Henry Egberts voor nodig om de drie punten in Ter Aar te houden.

Middenvelder Marc Drost had geen verklaring voor de matige eerste helft van TAVV: ,,Het was vrij rommelig en het ging zeker niet gemakkelijk. Eigenlijk heb ik weinig goede passes gezien en er was ook heel weinig beweging. Gelukkig staat het achterin gewoon goed en geven we weinig kansen weg. WDS heeft welgeteld één kans gecreëerd en het werd niet eens echt gevaarlijk.”

Nadat Egberts zijn team eens goed de waarheid had verteld, ging het beter lopen. ,,Er was ineens veel meer beweging en we waren veel feller”, zegt Drost. ,,De bal ging veel sneller rond. Toch ging het na de 1-0 nog niet heel erg gemakkelijk, we moesten blijven oppassen. Na de 2-0 was de wedstrijd wel gespeeld.”

Voorthuijzen artikelbanner
Geco artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Aanvaller en topscorer Mitchel van Wijk leidde zijn ploeg met een onvervalste hattrick naar de zege en de derde plaats op de ranglijst. Door de winst blijft TAVV enigszins in het spoor van koploper Soccer Boys, al bedraagt het gat nog steeds acht punten. Volgens Drost is TAVV niet met een eventueel kampioenschap bezig, maar wel met een periode: ,,We willen zeker een periode winnen, daar zijn we absoluut mee bezig. Of we kampioen kunnen worden, zien we wel aan het einde van de competitie.”

Ondanks het feit dat TAVV vorig jaar naar de derde klasse is gepromoveerd, is de ambitie snel nog een stap hogerop te maken. ,,Het is inderdaad ambitieus om nu al over een promotie te praten”, weet Drost. ,,Maar als je kijkt naar het team, denk ik dat er wel wat mogelijk is. Ik ben zelf 27 jaar, de rest is bijna allemaal 21 jaar of jonger. Wij zijn zeker niet bang om te promoveren, we hebben niets te verliezen.”

TAVV had overigens de uitwedstrijd eerder gewonnen door een zevenklapper af te drukken (1-7).Volgende week mag TAVV het wederom thuis opnemen, ditmaal ontvangt de Ter Aarse Voetbal Vereniging middenmoter Floreant. Het bekende appeltje kan worden geschild, want in Boskoop gingen de blauwwitten met 4-1 ten onder.

Koetshuis de burcht artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten