zaterdag, april 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenElke week de Kop van Jut

Elke week de Kop van Jut

-

Het heeft er alle schijn van dat de zondagtak van Leidsche Boys het seizoen puntloos gaat afsluiten. Tenzij Kickers’69 of Warmunda zich vergalopperen aan de ploeg van Jack Manuputty in de laatste twee speelronden. De roodwitten scoorden zeventien keer en moesten al 108 keer aftrappen na weer een tegendoelpunt. Is Leidsche Boys daarmee het slechtste standaardteam bij de amateurs?

Veel amateurclubs spelen nog 1 keer of hooguit komen ze nog tweemaal in actie en daarna zit het seizoen erop. Voor anderen breken de finales aan. Zo niet, voor alle hekkensluiters. Aan hun martelgang komt weldra een einde en de wonden kunnen dan worden gelikt en de scherven bijeen geraapt. Bij Leidsche Boys zal er geen traan worden gelaten, wanneer de nul niet van het scorebord verdwijnt. Hoewel, de dappere strijders doen er nog wel van alles aan om toch een succesje te scoren. Een gelijkspel of overwinning zou dan als een kampioenschap kunnen worden gevierd. Al een paar keer moest de tegenstander tot het uiterste gaan en mocht Leidsche Boys al hopen op een doorbraak. Zover kwam het dus niet.

Boshuizen SJC maart 2012 1Toch zijn er in den lande meer clubs die als boksbal werden gebruikt dit seizoen. In Nederland kennen we de districten Noord, Oost, West I, West II, Zuid 1 en Zuid 2. In een aantal van die districten wordt er op standaardniveau nog gespeeld in de vijfde en zelfs zesde klasse. Voor de aardigheid nam onze redactie eens een kijkje in alle klassementen. En wat bleek? Er zijn nog wel meer amateurclubs die pal voor het einde van het seizoen nog puntloos zijn. En jawel, er staan zelfs enkele clubs in de min!

Die ‘eer’ valt te beurt aan WCR, uitkomend in 4E van West 2. Weliswaar wist die ploeg wel wat punten te pakken, maar vanwege een straf van de KNVB staat de club uit Rhoon op -1. Ook SMVC Fair Play sprokkelde al een beetje, maar de formatie uit Culemborg deed de naam geen eer aan en werd ook door de KNVB bestraft met minpunten. DIO uit Groningen won eenmaal, maar zij moesten ook drie punten inleveren vanwege wandaden. Onder aan de streep dus resulterende in nul punten.

Naast Leidsche Boys zijn er echter nog meer clubs die überhaupt geen punt bij elkaar voetbalden en ook de nodige tegentreffers moesten toestaan. De club die het wat dat betreft de meeste klappen kreeg was ’t Zandt, dat uitkomt in de vijfde klasse E zaterdag van district Noord. Na 24 duels scoorden de Groningers nog wel zeventien keer, maar de arme doelman moest ook al 221 keer (!) de gang naar het net maken. Volgens geluiden uit het Noorden des lands zit het de ploeg niet mee, geven veel uitslagen de juiste verhoudingen niet weer en is het scheidsrechterskorps niet op de hand van de kleine club…
Even een greep uit de nederlagen: 14-0, 12-0, 18-1, 15-1, 14-0 en als klap op de vuurpijl 19-0 na een bezoek aan Tolbert. Maar ja, wie krijgen er niet van langs bij Tolbert?

Een ander triestrecord komt op naam van avv Sloterdijk. De ploeg uit West I verloor alle twintig duels en incasseerde al 158 tegendoelpunten. Opvallender is nog dat de ploeg pas drie (!!) keer wist te scoren. Er wordt in het Amsterdamse naarstig gezorgd naar nieuwe spitsen.

Hierbij op een rijtje ‘de kneuzen’ van het amateurvoetbal. Maar ach, meedoen is soms belangrijker dan winnen.

WCR (za, 4E, West 2): 22- -1-18-104
’t Zandt (za, 5E, Noord) : 24-0- 17-221
DIO (za, 5F, Noord): 22- -3-21-129
Haaksbergen (za, 4E, Oost): 21-0-18-128
Sloterdijk (za, 5B, West I): 20-0-3-158
SMVC FP (za, 5D, West I): 18- -1- 13-170
WIK’57 (za, 4B, Zuid I): 21-0- 7-138
SAB (zo, 3B, Zuid I): 21-0- 10-124
Leidsche Boys (zo, 4A, West II): 22-0-17-108

Op deze site volgen er na het seizoen de nodige statistieken en t.z.t. zal de redactie ook nog even terugblikken op deze staartclubs. Komt er alsnog een punt op het scorebord?

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read