Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

,,Er zat meer in dan de vijfde plaats”

Rumling bouw artikel
Brasserie Park

ts-foreholteDe spelers van Foreholte waren afgelopen zondag niet alleen bezig met het uitduel bij SJZ, maar ook met het afscheid van trainer Mo Bougrine. De jonge hoofdtrainer verruilt Voorhout voor een avontuur op Sportpark Adegeest bij de zondagtak van Voorschoten ’97. Bougrine had een mooier afscheid gewenst, maar was tevreden over het spel.

Bougrine: ,,De wedstrijd ging natuurlijk nergens meer om, maar we wilden wel gewoon voor de winst gaan. We hebben veel kansen gecreëerd, maar die gingen er helaas niet in. Daarnaast werd er ook vrij slecht verdedigd. De eerste helft ging het op en neer. Wij hadden echter het meeste balbezit en waren gevaarlijker voor de goal. Na rust kregen wij wederom veel kansen, maar – in tegenstelling tot SJZ – maakten wij ze niet af. Tot overmaat van ramp miste Kevin Compier ook nog eens een penalty voor de 2-2.”

Al binnen twintig minuten was het raak voor de thuisploeg. Nog niet eens vijf minuten later was Toni Arroyo namens Foreholte trefzeker uit een corner: 1-1. Bougrine: ,,We hadden moeite met de positiewisselingen voorin bij SJZ. We gaven daardoor te veel ruimte weg. Dat gebeurde ook bij de 2-1 na rust. Daardoor moesten we komen en viel twee minuten voor tijd definitief het doek. Ik denk dat we de tweede helft zeventig procent van de tijd hebben gedomineerd. SJZ was gewoon effectiever.”

Scheffer sportprijzen artikel
Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Op de vraag of de hoofdtrainer het een geslaagd seizoen vond, antwoordt hij: ,,Voetballend wel, maar qua resultaat niet helemaal. Er had meer ingezeten dan de vijfde plaats. Als we eenmaal onder druk stonden, gaven we veel kansen weg. Het oogde vaak ook wat rommelig en dat is jammer.”

Zoals gezegd vertrekt Bougrine naar Voorschoten. De trainer heeft zin om er aan de slag te gaan: ,,Ja, het is absoluut een uitdaging. We krijgen er drie jongens bij. Onder meer Tim Kluivers, die overkomt van de zaterdagtak. Met hem heb ik ook nog gespeeld, dus dat is wel grappig. De zondagtak is een volwassen ploeg met een goede combi van jong en oud. Tactisch is Voorschoten ’97 van een veel hoger niveau dan Foreholte.”

OWN artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten