HomeVoetbalnieuws-leidenHendriks: ,,Goals tegen uit dode spelmomenten moeten eruit"

Hendriks: ,,Goals tegen uit dode spelmomenten moeten eruit”

-

ts-roac79ROAC, zondag (3A)- Rijpwetering Oud Ade Combinatie kende een moeizame start en winst bleef lange tijd uit. Daarna herstelde de ploeg van coach Loek Hendriks zich en klom op de ladder. Vorig seizoen werd ROAC zevende, een jaar nadat de club de vierde klasse de rug had toegekeerd.

Voor de 37-jarige Loek Hendriks, bezig aan zijn 4e seizoen als trainer bij ROAC, is de eerste helft van de competitie alleszins meegevallen en is de vijfde positie op de ranglijst een plaats waar vooraf op gehoopt en ingezet was.

,,We hadden een paar punten meer moeten hebben. Vooral als ik terugdenk aan de wedstrijd tegen Voorschoten ’97 waarin we tot aan de 90e minuut nog voor stonden en alsnog met een nederlaag naar huis gingen. Maar uiteindelijk sta je waar je verdient te staan.”

Hoopvol kijkt Hendriks uit naar het vervolg van de competitie waarbij hij zich realiseert dat een aantal spelmomenten beter zal moeten.

,,Door verlies van concentratie krijgen we veel te veel doelpunten tegen waarvan zo’n 70 % uit dode momenten.  Daarentegen scoren we ontzettend gemakkelijk. Verder zullen we wat rustiger in balbezit moeten zijn en niet direct de spitsen moeten zoeken als er geen aansluiting mogelijk is, wat te vaak balverlies tot gevolg heeft. Verder houd ik de jongens voor om vooral het spelletje simpel te houden. Die jonge gasten zoeken vaak nog naar moeilijke oplossingen.”

Op de vraag wat de slechtste wedstrijd van de eerste helft van de competitie was , hoefde Hendriks geen seconde na te denken.

Lisse uit, dat is overduidelijk. Ik wil het slechte en glibberige veld niet als excuus gebruiken, want dat gold ook voor Lisse.  De hele ploeg had een totale offday. De beste wedstrijd tot nu toe was tegen Voorschoten ’97 waarin we zeker mee konden met de huidige koploper en waarin we op een ongelukkige wijze een veilige voorsprong alsnog weggaven. En tegen Moordrecht met een 8-1 overwinning op zak, dat was ook zeker  één van onze beste wedstrijden. De verwachting en de doelstelling voor de tweede helft is zeker mee te doen voor een periodetitel (ROAC staat in de tweede periode op de tweede plek, red.) en we willen zeker nog twee plaatsen stijgen op de ranglijst. Een belangrijke wedstrijd die gelijk op het programma staat is de return tegen Voorschoten ’97, gelijk een goede graadmeter voor ons. “

Hendriks die zijn contract verlengde met 1 jaar, is zeer tevreden met zijn jonge ploeg met als smaakmaker, Thijs van Seggelen (alhoewel hij de laatste 2 wedstrijden niet top was). Hendriks ziet ook weer uit naar de confrontaties tussen de goede buur Alkmania en de grote rivaal DOSR.

,,Dat zijn toch de krenten in de pap. Prachtig dat Alkmania weer van de partij is in deze klasse.”

De prognose van Hendriks voor de eindstand in de derde klasse KNVB is eerste Voorschoten ’97,  tweede SVLY en derde ROAC.