donderdag, april 25, 2024
HomeVoetbalnieuws-leiden,,Het werd de hoogste tijd om te promoveren"

,,Het werd de hoogste tijd om te promoveren”

-

ts-stompwijk92Afgelopen zondag promoveerde Stompwijk’92 naar de derde klasse. Na een nek aan nek race met MMO in de reguliere competitie werd de ploeg van Ron de Roode gedwongen om de nacompetitie in te gaan. Via de achterdeur lukte het de overwegend jonge ploeg om Met Moeite Opgericht achterna te reizen. Het doelpuntenloze gelijkspel bij Abbenbroek volstond. John Onderwater was vanzelfsprekend een blij mens, maar de aanvaller vond ‘het ook de hoogste tijd’ worden voor de uitdaging die derde klasse heet.

Wel bleef het lange tijd spannend, maar uiteindelijk haalde Stompwijk (en achteraf bleek ook Abbenbroek) de finish en kon er feest worden gevierd. Onderwater: ,,Onze wedstrijd was wel okay te noemen. Helaas misten we wel de mooiste kansen en zelfs een penalty was niet aan ons besteed. Toch voelden we niet veel extra druk tijdens de wedstrijd. We waren gewoonweg beter en er was veel vertrouwen in de afloop. Het was voor ons ook niet de langste weg. De voorbije jaren moesten we vaker aan de bak om het uiteindelijke doel te halen, nu konden we in twee duels een prijs pakken. Daar komt bij dat we speelden tegen twee ploegen die vierde waren geworden en wij hebben een sterk seizoen achter de rug. Dus er lagen volop mogelijkheden en die hebben we gegrepen.”

De in Leiden woonachtige speler was niet bepaald onder de indruk geweest van RVC’33 en Abbenbroek. ,,Nee, ze vielen me tegen. Abbenbroek heeft ook eigenlijk geen kans gehad tegen ons. Enkel was het na tachtig minuten nog 0-0 en dus namen de zenuwen nog wat toe. Billenknijpen zou een overdreven kreet zijn, maar je bent toch blij als het erop zit en je zeker bent van promotie.”

Al met al beleefde Stompwijk een uitstekend seizoen. Slechts tweemaal werd een nederlaag geleden en op eigen veld won zelfs niemand van de volgelingen van De Roode. Daarnaast pakten de Stompwijkers ook nog eens de beker. Er zijn clubs die een minder seizoen doormaakten. ,,Zeg dat. Daarom voelde het zondag ook als een titel. Het is een heerlijk gevoel om twee prijzen te pakken, zo kort na elkaar. Het dorp was er ook wel mee bezig. Afgelopen zondag waren er twee bussen met supporters meegekomen. Dat bracht een hoop gezelligheid. Er waren meer mensen van onze kant dan van de thuisclub, hoewel Abbenbroek wel een gehucht is.”

In 2004/2005 speelden de ‘witten’ in de derde klasse, maar de behaalde 28 punten waren niet genoeg voor lijfsbehoud. Onderwater heeft een goed gevoel over de hernieuwde positie in de derde klasse. ,,We hebben dit seizoen twee keer geoefend tegen huidige derdeklassers en tweemaal gewonnen. Dat was tegen SJZ en Teylingen. Dat zegt natuurlijk niet alles, want een competitie gaat niet over twee wedstrijden. Maar we bewezen in elk geval dat we niet in de kleine steentjes hoeven te lopen. Daarbij komt dat er versterking komt en dat de groep bij elkaar blijft. Er komt een prima speler vanuit de A van RKAVV, dat is een jongen uit Stompwijk. Verder komt er een speler van DSO en waarschijnlijk twee van Wilhelmus. Martijn Droog plakt er op zijn 36ste nog en jaartje aan vast. Toby (Van Marwijk, red.) wordt dertig en gaat ook nog door, prettig voor de doelpunten. De rest is allemaal jonger. Kom maar op derde klasse, zou ik willen zeggen.”

Overigens nog een feestje gevierd zondagavond? ,,Haha, zeer zeker. Voor de zekerheid had ik een vrije dag genomen maandag. Was wel nodig, maar dinsdag was ik weer hersteld. We hebben na de wedstrijd feest gehad in de kantine met de aanhang. Prima buffetje genuttigd en laat op de avond zijn we nog naar een bardancing geweest. Een mooie dag, ik kan niet anders zeggen. Zondag hebben we nog een afsluitend uitje. Nog een keer proosten op een prachtig seizoen.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read