HomeVoetbalnieuws-leidenIn twee minuten van winnaar tot verliezer

In twee minuten van winnaar tot verliezer

-

ts-UDODe klok gaf de 88e minuut aan en de stand op het scorebord 1-1. In dezelfde minuut schoot UDO-speler Freek Tilman uit een scrimmage de bevrijdende 2-1 binnen door een goed genomen hoekschop van Danny Kromwijk. Dit tot grote vreugde van de mannen van trainer Ronald van Wattum en de UDO-aanhang. Twee minuten later dompelden de gasten de thuisclub echter in diepe rouw door in de allerlaatste seconde de – overigens verdiende – gelijkmaker binnen te koppen, waarbij de verdediging niet geheel vrijuit ging.

Trainer Van Wattum was na afloop zichtbaar aangeslagen door alweer puntverlies na een opgebouwde voorsprong. ,,Bij winst hadden we vandaag goede zaken kunnen doen, maar zoals vaker gebeurt, ging het toch weer mis.” Overigens vond hij het gelijke spel wel terecht. Gelukkig zit er door het puntverlies van de concurrenten van UDO (Alphen en Full Speed) nog wel wat rek in het elastiek waaraan de thuisclub bungelt.

Onder leiding van scheidsrechter Sander de Brito Roque (de beste man van het veld) kwamen beide elftallen niet aan goed voetballen toe. Het slechte veld was medeverantwoordelijk voor deze matige wedstrijd. Combinaties waarbij twee of meer spelers betrokken waren, vormden een zeldzaamheid. Vaak werd de lange bal gehanteerd, die meestal bij de verkeerde spelers terecht kwam. Bovendien ontbrak de nodige rust in het spel van beide elftallen. Van Wattum: ,,Dit is ons manco, we willen veel te graag. Kijk maar naar onze vrije trappen: de bal ligt nog niet eens stil of hij moet alweer snel genomen worden in plaats van de tijd te nemen.”

Nadat in de vijfde minuut Olympia op voorsprong had kunnen komen, kreeg de thuisclub in de 22e minuut de reddingsboei aangereikt, welke door de gastheren met beide handen werd aangenomen. De toegekende strafschop werd door Tobias Schaafstra feilloos benut: 1-0.

Wanneer drie minuten later uit een van de weinige goede aanvallen Melvin Zweistra de bal zijwaarts had afgelegd, was de 2 – 0 wellicht op het scorebord verschenen. Maar dat gebeurde niet. Toch liep het na de voorsprong wat beter bij de thuisclub. Het zelfvertrouwen nam toe, en de combinaties liepen wat vlotter. Helaas verdween na de 1-1 in de 39e minuut het zelfvertrouwen bij de geel-zwarten weer als sneeuw voor de zon.

De tweede helft was een kopie van de eerste 45 minuten, waarin de gasten in de 56e minuut een uitstekende kans kregen om op 1-2 te komen. Helaas voor de ploeg uit Gouda ging de inzet van de centrumspits via de paal uit het doel. Even later had Matthew Tamaela de thuisclub op voorsprong kunnen zetten, maar hij faalde alleen voor de doelman en lobde de bal naast de verkeerde kant van de paal.

De wedstrijd leek gespeeld, totdat de slotfase aanbrak. Het deed de uitslag veranderen in een terechte 2 -2. Omdat de concurrenten ook punten morsten, is het elastiek nog niet gebroken. Trainer Van Wattum gelooft nog steeds op een P/D-plaats. ,,Ik doe er alles voor en stop er enorm veel energie in om volgend seizoen weer in de tweede klasse te voetballen. Ons grote probleem is dat we veel te weinig scoren.” Daarnaast noemde ook hij het slechte veld als oorzaak voor het slechte optreden van zijn manschappen.

In de slotronden gaat UDO het opnemen tegen Oliveo (uit) en komt DONK naar Oegstgeest. In de eerste confrontatie verloor UDO van beide clubs. Enkel Full Speed en Alphen zijn nog te achterhalen.