HomeVoetbalnieuws-leidenInstelling nekt FC Rijnvogels

Instelling nekt FC Rijnvogels

-

ts rijnvogelsDistrictsbeker- Terwijl het in competitieverband crescendo gaat, heeft FC Rijnvogels dinsdagavond een slechte beurt gemaakt. De ploeg van Hein van Heek ging met 3-1 onderuit bij zondagtweedeklasser Olympia.

De Katwijkse brigade speelde weliswaar niet op volle oorlogssterkte, maar dat was voor de Leiderdorpse oefenmeester geen excuus voor de nederlaag. ,,Dit had puur met onze instelling te maken en daar kan ik dus geen vrede me hebben. We begonnen nog wel aardig en scoorden ook, maar zij waren al gevaarlijker. In de tweede helft ging het echt fout en in die rondgang hebben wij gen aanspraak mogen maken op meer succes. Het was evident dat zijn door wilde bekeren en wij niet.”

Raymond Baten, sinds kort aangesloten bij de selectie, opende de score voor de trotse lijstaanvoerder van 1B. Vlak voor rust counterde de ploeg uit Gouda naar de 1-1. In de tweede helft waren de Vogels volgens de trainer ‘telkens en stap te laat, waardoor de thuisploeg kon weglopen naar 3-1.

,,Een terechte nederlaag, want zij kregen negen kansen en wij drie. Ook in de slotfase, toen het al pompen of verzuipen was, bleven we maar voetballen in plaats van de doorgeschoven Stefan Schaafsma te benutten. Ja, dan kom je er niet meer doorheen en is het over. Ik had vooraf al en waarschuwing gegeven dat zij erin zouden klappen. Het is voor een dergelijke tegenstander natuurlijk en uitdaging om de koploper van een hogere klasse pootje te lichten. Laten we het houden op een leermoment”, sprak Van Heek enigszins verbeten.