woensdag, april 24, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenJan Schoen (9 mei 1954-2 maart 2012)

Jan Schoen (9 mei 1954-2 maart 2012)

-

Met verslagenheid hebben wij het bericht ontvangen dat onze voorzitter en Gouden Spelddrager Jan Schoen, aan de gevolgen van een slopende ziekte, is overleden. Zijn einde kwam niet meer onverwacht, maar laat binnen de voetbalvereniging Ter Leede een grote leegte achter.

Gedurende ruim 40 jaar is hij in diverse rollen aan de club verbonden geweest: naast speler, jeugd- en elftalbegeleider, vooral als verantwoordelijk bestuurslid voor voetbaltechnische zaken binnen de selectie-elftallen. Sinds 2004 was hij bestuursvoorzitter. Zijn visie, zijn deskundigheid, alsmede zijn grote betrokkenheid waren steeds richtingbepalend voor onze ambities, maar ook voor de algehele staat waarin de vv Ter Leede zich thans bevindt.

Wij verliezen in Jan Schoen niet alleen een kundig bestuurder maar bovenal een innemend mens, die, als geen ander, open stond voor de dialoog en altijd op een integere wijze naar oplossingen zocht als de belangen van Ter Leede daarom vroegen. Een voorzitter ook, die pal stond voor de belangen van ALLE leden.

Binnen Ter Leede zullen wij hem enorm missen, maar we zijn ook vastbesloten om voorwaarts te gaan, op veel wegen die door Jan, bij leven nog zijn uitgezet.

Wij realiseren ons terdege dat zijn dood niet alleen binnen Ter Leede maar vooral ook in zijn persoonlijke omgeving veel verdriet zal veroorzaken. Daarom wensen we Nicolette, Annelies, Christiaan, Kevin en allen die hem dierbaar waren, de kracht toe om dit grote verlies te kunnen dragen.  

Namens het bestuur van de vv Ter Leede

Jaap Wijntjes – wnd. voorzitter

Bert Kemner – secretaris

Bron: website vv Ter Leede

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read