zaterdag, april 20, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenKoudekerk naar het linkerrijtje

Koudekerk naar het linkerrijtje

-

ts-koudekerk2Aan de uitslag te zien had Koudekerk een redelijk eenvoudige middag. 3 – 0, het was echter niet zo simpel als de uitslag deed vermoeden. De beslissing viel op een moment dat iedereen zat te wachten op een aansluitingstreffer van de bezoekers. Be Fair bleef evenwel kansen missen, waarna een oude voetbalwet in werking trad.

Bij Koudekerk was Roy van de Berg weer fit genoeg om vanaf het begin te spelen, het betekende voor Cedric Borgers dat hij genoegen moest nemen met een plaatsje op de bank en dat Ruben van de Berg met de punt naar achter op het middenveld kwam te spelen.  Of dit de verrassing was of dat Be Fair nog niet door had dat er was begonnen, maar al na iets meer dan een minuut had Koudekerk de score al geopend via Tijs van de Hoorn, tussen twee tegenstanders mocht hij vrij de bal langs keeper Schooneveld schieten. 

Pas daarna ging Be Fair meedoen al bleef Koudekerk vooralsnog eenvoudig overeind. Het had zelfs recht op een strafschop toen Mark van Leeuwen naar de grond werd gewerkt door Jimmy de Lange, tot groot ongenoegen van de bank liet scheidsrechter Fonseca dit onbestraft.  Pas ruim over het half uur kwam Koudekerk even in de problemen, maar was het Roy van de Berg die zijn keeper te hulp schoot door de bal van Mohammed Ben Said van de lijn te halen. Even later leek de wedstrijd gespeeld. Oege Pennin verlengde de bal van Rick van Tol en Mark van Leeuwen schoot de 2-0 achter keeper Jan Willem Schooneveld. Met deze stand en de ruststanden bij de andere wedstrijden leek het een rooskleurige middag te worden voor de withemden.

De tweede helft was echter gesneden uit andere koek. De bezoekers namen het heft in handen en Koudekerk kwam iets meer onder druk te staan. Dat Be fair hierbij met enige regelmaat meer fysiek mocht gebruiken dan Koudekerk irriteerde Marcel Valk, die hierop reageerde tegen de scheidsrechter.  Dat de trainer hiermee gewoon zijn spelers in bescherming nam, daar had Fonseca geen boodschap aan en Valk mocht achter de afrastering plaatsnemen.

Joost de Groot nam zijn plaats op de bank in.  Koudekerk liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Be Fair had het balbezit maar wist hier echter weinig mee te doen, het kwam zelden tot een uitgespeelde kans. Pas in het laatste kwart had men het gevoel dat er wel eens en 2-1 in kon zitten, maar uitgerekend op dat moment bleek het gevaar van de Koudekerkse aanval. Een messcherpe counter via Mark van Leeuwen werd door Oege Pennin afgemaakt. Hiermee was de wedstrijd gelopen en Be Fair was zich daarvan bewust. De resterende tijd werd door Koudeklerk eenvoudig uitgespeeld.

Koudekerk pakt drie punten, klimt twee plaatsen op de ranglijst en heeft, officieel, nog 2 punten nodig om veilig te zijn. Het programma laat echter zien dat de ploegen onder Koudekerk elkaar nog treffen dus mag men er nu al vanuit gaan dat de ploeg veilig is en ook het komende seizoen weer zal uitkomen in de derde klasse.  Door andere uitslagen is het zelfs nog niet kansloos voor de derde periode, al is het daarvoor vooralsnog nog wel afhankelijk van TAVV.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Stefan van Tol (84.Cedric Borgers), Christian Vergunst, Richard van Heijningen, Fabian Roosenbrand, Ruben van de Berg, Tijs van de Hoorn,  Roy van de Berg, Rick van Tol, Oege Pennin, Mark van Leeuwen(87. Lars van de Haven).

Bron: Ron van Welzen, vv Koudekerk

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read