HomeVoetbalnieuws-leidenKoudekerk onderuit in Zwammerdam.

Koudekerk onderuit in Zwammerdam.

-

(Zaterdag, 3A)- Koudekerk zag een aardige reeks doorbroken worden na een bezoek aan Zwammerdam. De ploeg van Marcel Valk verloor, op zich wel onnodig, met 1-0.

Marcel Valk moest het zaterdag doen zonder Richard van Heijningen en Mark van Leeuwen. Dat betekende dat Rick van Tol voor het eerst dit seizoen in de basis mocht starten. Akke Pennin was de vervanger van Mark van Leeuwen. De eerste helft was gelijkopgaand, beide ploegen speelden voorzichtig en dat resulteerde er in dat er weinig voor de beide doelen gebeurde.  Koudekerk leek optisch de betere ploeg voor de rust, maar ging wel met een achterstand de pauze in. Vlak voor het rustsignaal leek een schot van Klaas Zwijnenburg naast te gaan. Rob Platteel wilde de bal echter pakken en liet deze los waarna Maarten van Riessen de bal simpel binnen kon schieten.

Na rust duurde het even voordat Koudekerk weer aan voetballen toe kwam. Het had nog het geluk dat Platteel een vrije trap op zeer fraaie wijze wist te keren en daarmee een definitief einde van de wedstrijd wist te voorkomen. Pas in het laatste kwartier wist Koudekerk weer gevaarlijk te worden. Tot twee keer toe was het Zwammerdam keeper Rob Vriesekoop die zijn ploeg redde. Vlak voor tijd leek alsnog de gelijkmaker te vallen. Oege Pennin kopte hard in, maar de paal redde de geslagen Vriesekoop.

Marcel Valk reageerde gelaten na afloop. Volgens de trainer had zijn ploeg over de gehele wedstrijd recht op een punt gehad, maar had het ook vlak na rust 2-0 kunnen zijn. ,,Soms krijg je teveel , een andere keer te weinig. Dat is nu eenmaal voetbal.”  Volgende week krijgt Koudekerk kans op herstel. Rohda’76 is dan de tegenstander aan de Gruttolaan.

Opstelling Koudekerk: Rob Platteel, Dimitri van de Berg(82.Bart van der Hulst),Christian Vergunst, Tijs van de Hoorn, Fabian Roosenbrand, Cedric Borgers, Roy van de Berg, Bas van Heerdt, Rick van Tol, Oege Pennin, Akke Pennin(74. Jeroen Koot).