donderdag, april 18, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenKoudekerk tevreden met 2-2 tegen Be Fair

Koudekerk tevreden met 2-2 tegen Be Fair

-

ts-koudekerk2(Zaterdag, 3A)- Koudekerk remiseerde op eigen veld met Be Fair (2-2). Een fraaie prestatie want de ploeg uit Waddinxveen is een voorname kandidaat voor de titel. Het toonde maar weer eens aan dat de formatie van Marcel Valk aan een seizoen bezig is met pieken en dalen.

Akke Pennin was dit weekend de verrassing in de opstelling bij Koudekerk tegen Be Fair: niet alleen een basisplaats, ook nog eens linksachter. Noodgedwongen door de niet geheel fitte Dimitri van de Berg en Fabian Roosenbrand, bij wie het niet zo loopt als vorig seizoen, was Pennin het konijn uit de hoed van Valk. Tegen de snelle Patrick Vermeulen (ex-ARC) deed Pennin het niet gek. Zo was hij ook nog eens de maker van de openingsgoal. Op de rechterkant was Jeroen Koot de andere verrassing. Door het ontbreken van Tijs van der Hoorn (hij kwam door werk te laat om te starten) schoof Cedric Borgers door naar het middenveld.

Het spelbeeld van de eerste helft was zoals er al kon worden verwacht: de bezoekers hadden een veldoverwicht, maar er waren weinig tot geen uitgespeelde kansen. De gevaarlijke aanvallen van de Waddinxveners werden goed kort gehouden en slechts sporadisch kon men het Rob Platteel lastig maken. Toch lag het gevaar van een goal steeds om de hoek. Hoe anders was het na iets meer dan een half uur spelen. Akke Pennin schoot uit een corner de bal hard langs keeper Rick van Hattum.

Een tegenvaller voor de bezoekers, die geen tijd kregen om hierover na te denken. Direct vanaf de aftrap heroverde Koudekerk de bal via Roy van de Berg. Hij speelde Oege Pennin aan, die vervolgens de bal slim aflegde en daarmee Van Hattum kansloos maakte, omdat Mark van Leeuwen nu een leeg goal voor zich had. Be Fair was het even kwijt: zoveel overwicht en toch 2-0 achter. De ploeg ging nog meer op jacht naar de goal en wist Koudekerk ver terug te drukken. Een goal kon nu niet uitblijven en die viel dan ook een kleine tien minuten voor rust. Jan Haasnoot profiteerde van een gaatje bij Koudekerk en bracht zijn ploeg weer terug in de wedstrijd.

Na de rust leek het doek al snel te vallen voor Koudekerk, toen na twee minuten de stand alweer gelijk was. Ahmed el Azzouti tikte van dichtbij de gelijkmaker langs Platteel. Hij kon een eerste schot niet vasthouden, waarna El Azzouti er snel bij was om dit af te straffen: 2-2. Zo zou het nog een zware middag worden voor Koudekerk, maar ondanks het overwicht lukte het Be fair niet meer te scoren. Overigens mocht Koudekerk van geluk spreken dat scheidsrechter Groenen meeging in het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel, toen Mohammed el Azzouti dacht de 3-2 langs Platteel te tikken. Diezelfde Platteel bracht later stijlvol redding na een vrije trap van John Slagboom en ook verder in de tweede helft hield de keeper zijn ploeg overeind. Koudekerk beperkte zich aanvallend tot een kopbal op de lat door Oege Pennin.

Het eindsignaal kwam voor Koudekerk als een verlossing. Hoewel er eigenlijk niet op gerekend was, was het punt zeer welkom. Volgende week wacht Koudekerk de traditioneel moeilijke uitwedstrijd bij Kamerik. Winst zou een mooie afsluiting zijn van een rumoerige eerste seizoenshelft.

Opstelling Koudekerk: Rob Platteel, Jeroen Koot, Christian Vergunst, Richard van Heijningen, Akke Pennin, Cedric Borgers(60.Tijs van de Hoorn), Bas van Heerdt, Roy van de Berg, Rick van Tol, Oege Pennin, Mark van Leeuwen(86. Fabian Roosenbrand).