HomeVoetbalnieuws-leidenKoudekerk wel zo ongeveer klaar

Koudekerk wel zo ongeveer klaar

-

ts-koudekerk2Het leek na 65 minuten gespeeld bij Rohda’76-Koudekerk. De bezoekers leidden met 3-2 en Rohda`76 speler Marius Reijersbergen kreeg zijn tweede gele kaart binnen drie minuten van scheidsrechter Burger. Hoe anders was het echter na 90 minuten, juichende Rohda spelers en bij Koudekerk vroeg men zich af hoe het allemaal had kunnen gebeuren.

Zonder Ruben van de Berg begon Koudekerk aan de wedstrijd tegen Rohda`76, Cedric Borgers maakte de tien van de wedstrijd tegen Be Fair weer tot een elftal. Koudekerk begon sterk en had binnen een kwartier al drie riante mogelijkheden gehad. Spits Oege Pennin had het vizier echter nog niet op scherp staan en zag de bal net naast, in de handen van keeper Jeroen Kok en net over verdwijnen.

Net op het moment dat de thuisclub begon aan te dringen ging het mis bij de gastheren. Rick van Tol omzeilde de buitenspelval en rondde met een fraai lobje de steekbal van Roy van de Berg af. Rohda protesteerde wel bij deze treffer, maar na een kort er resoluut bezoek aan de Rohda grensrechter keurde de leidsman deze treffer terecht goed.  Het leverde Arnoud Troost nog wel de eerste kaart van de wedstrijd op na aanhoudend protesteren.  Een ieder aanwezig op sportpark Broeklanden had op dat moment het gevoel dat het over was in een tot nog toe gezapig potje voetbal.

Hoe anders werd het na de rust, de thuisploeg kwam geheel anders uit de kleedkamer. Strijdend en vechtend voor elke bal en kwam ook terecht gelijk. Al had het daarbij over geluk niet te klagen. Bij een corner dook Jaap Veldhuizen compleet onder de bal door, hierdoor zag Tijs van de Hoorn de bal niet komen en via van de Hoorn verdween de bal achter Michael Kneulman.  Koudekerk was de kluts even kwijt en drie minuten later stond de thuisclub op voorsprong door een treffer van Arnoud Troost. Het was het begin van een tumultueus kwartiertje.

Koudekerk kwam op gelijke hoogte door een treffer van van de Hoorn en nam een minuut later zelfs weer een voorsprong toen Roy van de Berg een lage schuiver los liet waar keeper Jeroen Kok zich lelijk op verkeek. Toen ontstond er een opstootje tussen Oege Pennin en wat Rohda spelers, nadat de spits in aanraking was gekomen met keeper Jeroen Kok en de laatste met veel lawaai op de grond bleef liggen. De scheidsrechter trok twee keer geel, voor Jan Willem van de Marel en voor Marius Reijersbergen, die had vlak daarvoor ook al geel gezien toen hij Mark van Leeuwen middels een yuko buiten de lijnen wilde werken. Het duurde even eer Burger het door had, maar toonde na enige twijfel toch rood voor Reijersbergen.

De kaart voor van de Marel zette hij abuis maar even op naam van Christian Vergunst. Rohda in de problemen. 3-2 achter en met een man minder ging de ploeg over tot een soort van vechtvoetbal. Het had wel effect, Koudekerk wist zich geen raad met de man meer en liet de thuisploeg via Dick van Dam op gelijke hoogte komen. Typerend was dat van Dam tegenover zes tegenstanders stond en vrij mocht uithalen. Vanaf dat moment was het verloren voor Koudekerk. De beslissing viel toen invaller Maarten Frouws binnen de zestienmeter voor Fabian Roosenbrand langs sneed en Roosenbrand tegen de knie van Frouws kwam, die ging naar de grond en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Chris Nap schoot de penalty beheerst langs Kneulman die de verkeerde hoek koos. Vanaf dat moment was er nog een kwartier te spelen en paste Rohda een Chelsea techniek toe, het kwam nauwelijks nog van de eigen helft en Koudekerk pompte alle ballen naar voren.

Het inbrengen van Arjen Linstra lag bij de supporters in de lijn der verwachtingen, maar Marcel Valk bracht Stephan de Wit, Daniel Wildschut en Lars van de Haven. De laatste was nog dichtbij de gelijkmaker, evenals Pennin, maar Kok was ineens onverslaanbaar. De vreugde bij de thuisploeg was groot na het laatste fluitsignaal, waar Koudekerk met verbazing naar het scorebord keek, maar het stond er echt: 4-3.

Met deze nederlaag is Koudekerk uitgeschakeld voor de derde periode en moet het in de twee resterende wedstrijden nog een punt halen om zich op eigen kracht te vrijwaren van de promotie/degradatie wedstrijden. Komende week is de ploeg vrij en heeft het een week om de zonden te overdenken. 5 mei volgt dan de laatste thuiswedstrijd tegen Schoonhoven.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Stefan van Tol(78. Stephan de wit), Christian Vergunst, Richard van Heijningen, Fabian Roosenbrand, Cedric Borgers(78.Daniel Wildschut), Tijs van de Hoorn, Roy van de Berg(78.Lars van de Haven), Rick van Tol, Oege Pennin, Mark van Leeuwen.