zaterdag, april 27, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenKoudekerk wordt geholpen in afronding door Zwammerdam

Koudekerk wordt geholpen in afronding door Zwammerdam

-

ts-koudekerk2Hoewel het spel niet altijd even goed was geweest, viel er genoeg na te praten voor de ruim aanwezige toeschouwers. Vaak was het kolderiek om te zien hoe de doelpunten tot stand kwamen, al zal de trainer van Zwammerdam daar niet gelukkig mee zijn geweest. Koudekerk had geen klagen gehad over de medewerking die “Damme”gaf bij de goals. At the end of the day was het 1-4.

Koudekerk is bezig met een prima serie en wilde daar tegen Zwammerdam een gevolg aan geven. Dat liet het al snel merken. Tijs van de Hoorn was de eerste die de goal van Rob Vriesekoop onder vuur nam, maar Vriesekoop had vooralsnog antwoord op de poging van Koudekerk. Het eerste echt grote gevaar kwam nadat Mark Noorlander Mark van Leeuwen neerhaalde. Noorlander kreeg geel en de vrije trap werd door Van de Hoorn over geschoten. Toch leek de goal van Koudekerk een kwestie van tijd. Na 10 minuten was het dan ook raak. Mark van Leeuwen was wederom veel te snel voor Jan van Dorp en wilde de bal breed leggen naar Oege Pennin. Verdediger Gerald van Asselt doorzag de bedoeling en in een poging de bal te onderscheppen schoof hij de bal in eigen doel. 

De beslissing in de wedstrijd viel nog binnen een half uur toen Mark van Leeuwen van Dorp weer eens het nakijken gaf. Binnen de zestien meter trok van Dorp aan de noodrem en liet scheidsrechter Stolze niets anders dan de bal op de stip te leggen en Van Dorp met rood weg te sturen. Oege Pennin mocht vervolgens het vonnis over Zwammerdam voltrekken maar faalde vanaf 11 meter. Vriesekoop redde fraai en hield zijn ploeg vooralsnog in de wedstrijd.  Door de man minder kwam bij Zwammerdam Mike van Zoest in het veld om de verdediging weer op sterkte te brengen en juist deze invaller stond aan de basis van de 0-2. Koud in het veld liet hij zich simpel de bal ontnemen door Pennin en de spits schoot de tweede achter Vriesekoop.  Hiermee was de wedstrijd al vroeg beslist. 

In de tweede helft kwam de thuisploeg nog amper bij de goal van Michael Kneulman en waren er wederom kansen voor Koudekerk. Toch duurde het tot het uur eer er weer een goal viel. Stefan van Tol vond het gaatje om de bal op broer Rick te geven en dat resulteerde in de 0-3. De enige vraag die toen nog overbleef was hoe ver de score zou oplopen. Dat bleek mee te vallen. Voor Koudekerk was Van de Hoorn nog trefzeker. De bal kreeg hij op een presenteerblaadje van Alois Kremer en joeg hem langs de kansloze Vriesekoop.  De spreekwoordelijke eer werd gered door Lars Kremer. Een vrije trap werd door Kremer op een geweldige manier om de muur geschoten en langs de kansloze Kneulman. Hier bleef het bij voor deze middag.

Koudekerk doet goede zaken, het is door deze overwinning koploper in de stand om de derde periode en passeert Be Fair op de ranglijst. Voor Zwammerdam gaat het nu wel erg zorgelijk worden, de ploeg staat nu laatste in de stand en het zal een moeilijk verhaal worden om degradatie te ontlopen. Koudekerk kan weer omhoog kijken en heeft na de tiende wedstrijd op rij ongeslagen de aansluiting omhoog gevonden. Volgende week gaat het op bezoek bij T.A.V.V., de grootste concurrent in de strijd om de derde periode.

Opstelling Koudekerk: Michael Kneulman, Stefan van Tol, Christian Vergunst, Richard van Heijningen(61. Daniel Wildschut), Fabian Roosenbrand, Ruben van de Berg, Tijs van de Hoorn, Cedric Borgers, Rick van Tol, Oege Pennin, Mark van Leeuwen.

Bron: Ron van Welzen, namens Koudekerk

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read