dinsdag, april 23, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenStukart: ,,Natuurlijk wist ik dat wij de beste ploeg hadden”

Stukart: ,,Natuurlijk wist ik dat wij de beste ploeg hadden”

-

ts-mmohoogmadeAls je na 23 wedstrijden nog ongeslagen bent en vrijwel wekelijks de complimenten van de tegenstander krijgt, dan ben je als MMO zijnde de terechte kampioen. Het eerste kampioenschap in 37 jaar komt de best voetballende ploeg van de afdeling dan ook toe, luidt de algemene opinie. ,,We gaan niet voor de kat zijn viool meedoen in de derde klasse”, stelde coach Ben Stukart.

De coach van MMO was wekelijks de rust zelve en benadrukte steevast dat zijn ploeg van wedstrijd tot wedstrijd leefde. Zondagmiddag rond de klok van vier uur – toen duidelijk werd dat de 2-2 tegen Altior volstond voor de titel – ging Stukart helemaal los. ,,Natuurlijk wist ik dat wij de beste ploeg hadden. Maar zoiets moet je niet hardop roepen, omdat er dan ongewild onderschatting in de ploeg sluipt. Ik heb met drie clubs eerder een kampioenschap gevierd en weet dat uit ervaring. Dat vandaag de eerste twee teams op dezelfde dag de titel pakken is uniek. Dat het tweede vandaag kampioen wordt, is misschien niet zo gek, maar dat Stompwijk ’92 bij Docos zou verliezen had ik echt niet verwacht.”

Stukart, de opvolger van Theo Leliveld, zette het elftal begin van het seizoen meteen naar zijn hand. ,,Ik heb een aantal dingen omgezet om meer scorend vermogend te creëren. Zo heb ik het elftal om Richard Bakker en Rudolf Bax heen gebouwd. De rest van het team moest in dienst van hun spelen, maar dat hebben ze fantastisch gedaan.”

Bakker, een van de steunpilaren, noemde het kampioenschap ‘dikverdiend’. ,,Als je ziet dat we onze slechtste wedstrijden tegen Leidsche Boys en GOL Sport gespeeld hebben, maar die toch met 6-0 en 7-1 winnen, dan zegt dat voldoende. Tegen gelijkwaardige ploegen als Van Nispen en Stompwijk ’92 presteerden we veel beter. Daarom vind ik dat we het in ons hebben om volgend jaar een middenmoter in de derde klasse te worden. Bovendien hebben we dit seizoen drie keer tegen een derdeklasser geoefend en niet verloren.”

voetbal-leiden-0081Aanvoerder Bax roemde het collectief. ,,We zijn allemaal vrienden van elkaar. Het is een goede mix van jong en oud. We hebben elkaar het hele seizoen gesteund, zijn altijd blijven trainen. Vanaf het begin was het kampioenschap ons doel. Dat het gelukt is, is fantastisch.”

Bax zag overigens de zenuwslopende slotfase vanaf de zijlijn. Hij kreeg in de eerste helft een flinke charge te verwerken van Altior-middenvelder Ronald Ubink en kon vijf minuten na rust niet meer verder. ,,Hij zoekt me altijd een beetje”, zei Bax temidden van het feestgedruis. ,,We kennen elkaar, drinken ook wel eens een biertje samen.”

Mede door het wegvallen van Bax speelde MMO een moeizame tweede helft en kon Altior terugkomen tot 2-2. ,,We konden zonder Rudolf de lange bal niet meer hanteren”, zei Stukart. ,,Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen het punt over de streep te strekken. Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar dat we zijn snel weer vergeten.”

Stukart keek alvast met een schuin oog naar volgend seizoen, als MMO voor het eerst in de geschiedenis derdeklasser is. ,,We zullen iets anders gaan trainen. De derde klasse vereist meer handelingssnelheid. We zullen ook slimmer moeten gaan spelen. Maar een ding is zeker: we gaan niet voor de kat zijn viool meedoen.”

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read