Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Op naar inhaalweekend..18 en 19 februari

Mooi artikelbanner
Catsanddogs artikel

Na de tweede onderbreking van het seizoen komt een aantal clubs weer in actie voor het eerste inhaalprogramma van 2012. Hierbij een blik op het programma van de regionale clubs die de voetbalschoenen weer voor de dag mogen halen.

Eerste klasse B

GHC komt voor de derde keer in actie in 2012. In januari kwam de ploeg van Dennis Olman tot tweemaal toe aan een gelijkspel, na een bezoek aan Leonidas en ontvangst van ’s-Gravenzande. Dit keer wacht in Rotterdam titelkandidaat Alexandria’66, dat tweede is achter Smitshoek met vier punten achterstand. De ploeg van Ben Stork kwam jaren uit in de tweede klasse, maar bleek vorig seizoen al een lastig te nemen klip in de eerste klasse. De pijlen op sportpark Oosterflank zijn nu gericht op de hoofdklasse. Morgenavond speelt de nummer 2 overigens een benefietwedstrijd tegen FC Utrecht (www.helpdelano.nl). GHC is momenteel de nummer acht en kan wel weer eens een winstpartij gebruiken, om enige afstand te nemen van de gevarenzone. Op voorhand een lastig karwei, want de ploeg uit de havenstad presteert thuis uitstekend met negentien punten uit acht duels. GHC wacht nog op de eerste volle winst in een uitduel. Een superdag lijkt dus nodig, maar de Leidenaren bewezen eerder dit seizoen dat Alexandria’66 te kloppen is (2-1). Smitshoek versus Nootdorp staat eveneens op het programma. De koploper komt op zaterdag 25 februari naar de Vliet voor de bekerstrijd (1/8 finale). GHC heeft dus twee zware klussen te klaren.

Geco artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Tweede klasse C

Roodenburg gaat op bezoek bij Zevenhoven, het enige duel in deze klasse. Eerder werd dit duel in de veertiende speelronde afgelast. Het belang van de wedstrijd voor de formatie van Patrick Kamperveen is erg groot te noemen, want mocht de ploeg de dans nog willen ontspringen van een degradatieplek dan zal de inhaalrace ingezet moeten worden. Tot aan begin oktober marcheerde Roodenburg nog behoorlijk mee in deze klasse, maar daarna volgde een reeks van nederlagen. De ware Roodenburger zal zich misschien niet eens meer kunnen herinneren wanneer er in het verleden negen keer op rij werd verloren. De Leidse ploeg scoorde in die duels ook maar negen keer, terwijl 29 keer moest worden afgetrapt vanwege een tegendoelpunt. Daarbij komt dat Zevenhoven op eigen veld pas eenmaal verloor. DUNO was met 1-3 te sterk. Bij winst kunnen de gastheren lijstaanvoerder Valken’68 naderen tot een punt. In Leiden-Noord is de ernst van de situatie al lang en breed bekend, maar werd de uitspraak recent nog gebezigd ‘dat de ploeg nog niet begraven is’.

Vierde klasse

Ook in deze klasse is het zowel op zaterdag als op zondag pover voor wat betreft de geplande duels. Football Factory komt op zaterdag uit tegen buurman DoCoS. Tussen de ploegen is enkel GWS ingeklemd, maar het verschil tussen de beide clubs is wel elf punten in het voordeel van de withemden. Op eigen terrein speelde de ploeg van Rinus Gravekamp, Arjan van Empel en Bert Peet een eenvoudige wedstrijd, om te finishen  op 7-0. De ploeg van Pieter van Schie zal dus revanche willen nemen en bovenal de tweede seizoenszege willen boeken. De vraag is wel of het speelveld de onderlinge twist zal toelaten. Op zondag gaat FC Rijnland inhalen bij Altior. De Langeraarders trokken eerder in Leiden aan het langste eind met 1-3. Het verschil tussen de beide ploegen is zes punten. Bij winst kan Rijnland qua puntenverlies op gelijke hoogte komen. De laatste wedstrijd van de ploeg van Ronald Mink dateert al weer van december. Altior speelde al wel eenmaal, maar zij wachten ook nog op het eerste doelpunt van 2012, na de 0-0 bij ASC.

Seven gifts artikel
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten