Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Op naar speelronde 16…zondag

Brasserie VIS artikelbanner
Mooi artikelbanner

In tegenstelling tot het onvolledige competitieprogramma van de zaterdag, waar de vierdeklassers niet hoeven te acteren, wordt er op de zondag wel in alle klassen gespeeld. Opvallend is dat aankomende zondag de koplopers uit de ‘Leidse regio’ allemaal een uitduel spelen. Zo spelen FC Boshuizen (koploper in de eerste klasse), Voorschoten ’97 (koploper in de derde klasse) en MMO (koploper in de vierde klasse) allen op vreemde bodem. Hieronder een overzicht van de aankomende wedstrijden.

Eerste Klasse

FC Boshuizen zal zondag waarschijnlijk een makkelijk middagje tegemoet gaan. De ploeg van Mario Koswal reist af naar Papendrecht om aan te treden tegen de drager van de rode lantaarn, die tot dusver maar één keer wist te winnen en twee keer een punt pakte. GDA werd in de laatste wedstrijd voor de winterstop verslagen door de Papendrechters. Het eerste duel tussen beide teams eindigde in een eenvoudige 3-0 zege voor de Leidenaren. SJC gaat een concurrent treffen dit weekend: Neptunus-Schiebroek is de tegenstander op eigen veld. Na vijftien speelronden hebben de Noordwijkers, die op dit moment de zevende plaats bezetten, vijf punten achterstand op de Rotterdamse subtopper. Toch zal SJC vol vertrouwen uitzien naar dit duel; van de laatste vijf ontmoetingen met de Rotterdammers werden er vier gewonnen en één gelijkgespeeld. UVS, waar verleden week bekend werd dat smaakmaker Tommy Bekooij na dit seizoen vertrekt naar Quick Boys, kwam na de winterstop nog niet goed uit de startblokken; de duels met Neptunus en de amateurs van ADO Den Haag werden beide verloren. Mede daarom is het duel thuis tegen Nieuwerkerk erg belangrijk om de aansluiting te houden met de andere hooggeplaatste ploegen. In het uitduel werd de punten gedeeld tussen beide elftallen (2-2).

Knijnenburg artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Tweede Klasse

Avv Alphen gaat in speelronde 16 op bezoek bij DONK, een oude bekende uit de derde klasse twee seizoenen geleden. Toentertijd werden beide ontmoetingen verloren tegen de ploeg uit de kaasstad. In het thuisduel verloren de Alphenaren met 2-3 en uit met 2-1. Inmiddels zijn we twee jaar verder en won Alphen in de eerste seizoenshelft van DONK in een doelpuntrijk duel (4-3). Op dit moment bezetten beide ploegen de elfde (Alphen) en twaalfde plaats (DONK) met een verschil van maar één punt. Een ploeg die daar nog net onder staat is UDO, een ploeg die dus ook wel een overwinning kan gebruiken. Dat zal dan moeten gebeuren tegen nummer laatst Woerden, dat het nou niet bepaald naar behoren doet in deze klasse. De laatste negen wedstrijden werden verloren en een tiende nederlaag zal een negatief clubrecord betekenen. Dus zullen de Woerdenaren er op het bot toe gebrand zijn om punten te sprokkelen.

Derde Klasse

Met koploper Voorschoten ‘97 gaat het na de winterstop nog niet zo voortvarend; tegen zowel ROAC (1-0) als Meerburg (0-0) werden de punten verspeeld. Concurrent om de titelstrijd, SVLY, wist door twee overwinningen dankbaar gebruik te maken van de missers van de Voorschotenaren. Daardoor is het verschil, dat voor de winterstop nog acht punten was, inmiddels verkleind tot drie punten. De ploeg van Stefan Luykx is zondag tegen Alkmania genoodzaakt om de drie punten te pakken, want anders is de geriefelijke voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Niet alleen SVLY valt onder die concurrenten, maar ook Meerburg mag nog niet worden vergeten. De ploeg van trainer Ben Kottenhagen staat zes punten achter op de koploper en moet dit weekend aantreden tegen ROAC, de nummer zes van de rangschikking met een hele degelijke ploeg. Een andere ploeg uit de gemeente Alkemade, DOSR, zal in het uitduel tegen SEP gaan strijden om een plaatsje in de middenmoot. Al zal DOSR daar niet direct vanuit gaan, want ontlopen van degradatie is al een hele zware klus voor de ploeg uit Roelofarendsveen. Na de broodnodige overwinning in speelronde 15 op DHL kreeg de ploeg in elk geval weer wat lucht. Datzelfde DHL zal het proberen nummer vier SJZ lastig te maken. Hoewel dat misschien een lastige opgave is, zal SJZ niet bulken van zelf vertrouwen na de 1-5 verliespartij tegen Concordia. Teylingen gaat op bezoek in Moordrecht; een belangrijke wedstrijd om de degradatiezone achter zich te laten en zich te nestelen in de middenmoot met clubs als Foreholte en FC Lisse. Die laatste twee clubs staan toevalligerwijs dit weekend tegenover elkaar. In de afgelopen vijf ontmoetingen won Foreholte er geen één; eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in 4-4. Onderin zal het in de komende speelronden tussen de staartploegen erg spannend worden om plekken boven de rode streep te bemachtigen. De onderlinge verschillen zijn namelijk minimaal.

Vierde Klasse

Opvallend in deze klasse is dat er aankomend weekend geen ‘Leids’ onderonsje op het programma staat. Dat terwijl er toch vijf ploegen in Leiden hun kunsten vertonen. Ondanks dat staat er wel veel leuks op het programma. Zoals het duel tussen de hekkensluiter en de lijstaanvoerder, oftewel Leidsche Boys tegen MMO, dat eerder dit seizoen een waar doelpuntenfestijn was. MMO haalde toen flink uit op eigen veld (8-0). MMO’s concurrent, Stompwijk, speelt uit bij Roodenburg, terwijl een andere concurrent, Van Nispen, ook buitenshuis speelt tegen Warmunda. Die concurrenten van MMO hadden eerder dit seizoen ieder weinig moeite met hun aanstaande tegenstanders. Van Nispen won het thuisduel met 5-0 en Stompwijk won ook vrij gemakkelijk met 3-0. Deze drie ploegen, tevens de nummer 1 t/m 3, zullen ook de enige gegadigden zijn om de titel in de vierde klasse te behalen. Voor FC Rijnland zal het wellicht moeilijk zijn zich weer op te laden voor een competitiewedstrijd. Zo stonden de mannen van Ronald Mink na de winterstop nog stil in competitieverband door een afgelasting en een vrij weekend, maar zullen ze volledig fit voor de dag komen tegen Kickers ’69. Subtopper Altior neemt het op tegen GOL Sport, een elftal dat na de winterstop nog geen punt wist te pakken. Een andere ploeg, die nog niet won in de afgelopen twee wedstrijden, is stadgenoot Docos. De van oorsprong Rooms-Katholieke voetbalvereniging is te gast in Hazerswoude-Rijndijk. Het gemotiveerde Bernardus zal daar de tegenstander zijn, die in de tweede seizoenshelft veel zouden willen goed maken na een moeizame eerste seizoenshelft.

Gerard Bol artikel
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten