Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Op naar speelronde 18 (zaterdag)..

Duke of Oz artikel
Brasserie VIS artikelbanner

De competitie is al weer aangekomen in de maand maart. Hoewel het net zo belangrijk is als in bijvoorbeeld september om punten te vergaren wordt her en der geroepen dat er nu toch echt punten moet worden gepakt. Op de voor de meeste ploegen zeventiende speeldag staan her en der weer boeiende potjes op het vuur. Hierbij een overzicht van de duels op zaterdag. Het zondagprogramma wordt uiteraard ook nog onder de loep genomen.

Eerste klasse

Komend weekend spelen de nummers 12 (DSO) en acht (GHC) tegen elkaar. De nummer zeven (Nootdorp) ontvangt de nummer tien (RCL). Het verschil tussen de Zoetermeerse ploeg en die van Dennis Olman bedraagt zes punten in Leids voordeel.  DSO  was in de afgelopen speelronde een helft te sterk voor FC Rijnvogels. Daarna gingen de borsten vooruit bij de Katwijkers en werd het alsnog 2-3 na een 2-0 stand bij rust. De ploeg van Piet van Duijn ontvangt dus nu GHC, dat er aan alle kanten op gebrand is om de eerste uitzege te pakken. Op eigen veld won GHC met 3-1. Mocht de zege mee naar Leiden gaan dan is de marge naar de laatste drie ploegen aanzienlijk en biedt dat hoop op een goede afloop voor de in de beker ook al succesvolle tricolores. GHC won namelijk vorige week van Smitshoek en is de laatste (!!) vertegenwoordiger uit deze regio. Michael de Roode zit zijn laatste duel uit va zijn schorsing. RCL gaat dus op  bezoek bij Nootdorp, een ploeg die nog even de dans heeft mogen leiden, maar die ondertussen maar 1 punt meer verzamelde dan de Racing Club. RCL verloor in de laatste wedstrijd van Spijkenisse en omdat er een 4-1 score de boeken in ging, zijn de roodwitten niet langer de club met de minst gepasseerde defensie. Rijnvogels speelt ook een uitwedstrijd, op het complex waar RCL dus onderuit ging. Eerder kwamen de beide ploegen tot acht doelpunten (5-3 voor de Katwijkse formatie). In dat duel toonden de Katwijkers een-over-mijn-lijk-mentaliteit. Voor de pauze werd nog evenwicht bereikt, ondanks een 1-3 achterstand. Na de thee zorgden Michael Miranda en Marciano Weidum voor uitermate vrolijke gezichten, na een foutenfestijn in het eerste halfuur van de wedstrijd.

Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Tweede klasse

Valken’68 heeft plotsklaps een gaatje naar de rest van het veld. De Valkenburgers wonnen zelf bij Gouda en zagen een deel van de concurrentie worstelen en niet bovenkomen. Het verschil met de nummer twee, Zevenhoven, is nu drie punten. Nu staat SVC’08 op de rol, dat op een plaats staat die straks verplicht tot het spelen van nacompetitiewedstrijden voor lijfsbehoud. Na de vorige ontmoeting stond Valken’68 negende (!), omdat het grossierde in puntendelingen. De ploeg van Andries Wendt liet Zwaluwen Vlaardingen eerder deze week tot het gaatje gaan in de bekerstrijd. De hoofdklasser was net te sterk (2-1). De roodgelen verzamelden tot dusverre dertien punten uit acht duels op verplaatsing.
Roodenburg heeft nog een punt nodig om in de dubbele cijfers uit te komen. Met negen uit zestien duels mag duidelijk zijn dat de Leidenaren in last zijn. Weliswaar werd er in de twee laatste duels niet meer verloren, maar de ploeg van Patrick Kamperveen heeft overwinningen nodig om weg te komen van de onderste twee plaatsen. Dit keer heet de uitdaging DUNO, een ploeg die vier punten minder heeft dan koploper Valken’68. De Haagse ploeg ging tot nu toe pas eenmaal onderuit. Vorig seizoen viel er met 1-1 geen beslissing.
Oegstgeest pakte afgelopen zaterdag de derde zege van het seizoen. Dat was ook broodnodig, want de reeks van de ploeg van De Voscuyl was niet bijster geweldig te noemen de voorbije maanden. Met Wim Visser als opvolger van Arie van Duijn, die het seizoen niet heeft kunnen afmaken, moet Oegstgeest zaterdag trachten DSVP pootje te lichten. Uit werd het 3-2 in het nadeel van de Oegstgeestenaren. Van Duijn noemde de nederlaag destijds ‘schandalig’ onder het mom van zoveel beter zijn, maar toch verliezen.”FC-Boshuizen okt 2011 38

Derde klasse

In 3A treft Koudekerk Berkel, de nummer acht van de ranglijst De ploeg van Marcel Valk is tiende en mikt nog op aansluiting met de middenmoot. In het heenduel mochten beide ploegen na afloop een punt bijschrijven, waarmee de withemden zich tekort gedaan voelden. TAVV speelt thuis tegen Floreant. Misschien wel de tegenstander waarvan de Ter Aarders het liefst willen winnen, omdat er eerder met 4-1 roemloos werd verloren. In de ogen van Henry Egberts leek het wel of TAVV er destijds geen zin in hadden. Overigens is TAVV aardig opgedroogd en opgeklommen naar de derde plaats. CVC Reeuwijk heeft twee punten meer op plaats twee, terwijl Soccer Boys acht punten meer heeft dan blauw en wit uit Ter Aar. Op het eigen complex kwam TAVV tot nu toe uit op zestien punten. In 3B zal Naaldwijk niet met een gerust hart afreizen naar de Oegstgeesterweg in Leiden. Lugdunum is bezig aan een indrukwekkende reeks en de koploper zal diep in de buidel moeten tasten om de drie punten mee te nemen, zo is de verwachting. In de vorige ontmoeting werd het 3-2 voor de huidige nummer 1. De doelman van Naaldwijk heeft pas negen keer een bal uit zijn net hoeven te halen, in tien wedstrijden werd ook de nul gehouden door de ploeg die naar de tweede klasse wil. vvLeiden verloor dit weekend nipt van Monster (4-3), na een dramatisch slechte eerste helft. Fred Filippo en zijn mannen spelen wederom een uitwedstrijd komend weekend. Dat zal zijn bij Westlandia, waar eerder dikverdiend van werd gewonnen. Vv Leiden was aan een betere serie bezig, maar is nog weg uit de gevarenzone. Dat geldt zeker ook voor LSVV’70, dat afgelopen weekend billenkoek kreeg van KMD. Daar maalden de oranjehemden nauwelijks om. Vooral het feit dat een eigen speler een aanslag moet verwerken, hield de gemoederen (begrijpelijkerwijs) bezig. Dat neemt niet weg dat LSVV bij Loosduinen een zeer belangrijke wedstrijd speelt. Het verschil tussen de nummer twaalf en dertien is nu zes punten in het voordeel van de Leidenaren, die dus bij winst meer afstand nemen van eventuele rechtstreekse degradatie. Thuis won de ploeg van Wim Mugge met 2-1. In West I gaat Kagia een zware middag tegemoet. Argon, al bijna met één been in de tweede klasse, komt op bezoek en dendert vooralsnog door de klasse heen. De Mijdrechters wonnen op twee duels na alle andere wedstrijden. De Lisserbroekers staan zevende en daarmee onderaan in het linkerrijtje. Eerder werd een bemoedigend resultaat geboekt (slechts 2-1 voor de aanstaande kampioen).

Vierde klasse

Na weken van stilstand gaat de vierde klasse ook weer van start. Als opfrisser mag duidelijk zijn dat er nog drie ploegen aanspraak maken op de titel. DWO doet dat het meest nadrukkelijk, maar die ploeg kan wel eens een lastige uitbeurt te wachten staan bij VVSB. In Zoetermeer werd het nipt 1-0 en de Noordwijkerhouters zijn van plan om minimaal de vierde plaats in handen te houden. Blauw Zwart is de nummer twee van het klassement en de ploeg uit Wassenaar zou in principe Football Factory niet als een blok aan het been moeten zien in de komende speeldag. De bezoekers aan Leiden scoorden al 48 keer en de mannen van Pieter van Schie moesten al 81 tegentreffers slikken. Onderschatting ligt evenwel altijd op de loer tussen ploegen die mijlenver van elkaar staan in de stand. Leidsche Boys is verrassend genoeg de derde kampioenskandidaat, maar de ploeg van De Vliet moet wel een gat zien te dichten van zes punten op DWO en drie op Blauw Zwart. Daarnaast wacht een tegenstander die niet zonder handschoenen kan worden aangepakt. Hazerswoudse Boys is nog niet indrukwekkend dit seizoen, maar wil met een eindsprint nog iets van het seizoen maken. Thuis won Leidsche Boys van de ploeg van Andre Eggerding met 2-1. Woubrugge is op zoek naar eerherstel na een beduidend mindere reeks. De volgelingen van Jan Wouters staan nog wel vijfde, maar worden in de nek gezeten door enkele andere runner-ups. In de eerste ontmoeting van de derde periode is GWS de tegenstander. Die ploeg nam nog geen enkel punt naar huis na een uitwedstrijd. DoCoS neemt het op tegen Oosterheem. De Leidse ploeg kan de aansluiting vinden met deze ploeg, want het verschil is slechts vier punten. SVOW gaat het duel aan met UVS in de Kikkerpolder. De Leidse ploeg verdedigt een voorsprong van twee punten op de formatie van Johan Peper.

Gerard Bol artikel
Rebel Horeca artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten